torstai 27. tammikuuta 2011

Kotona taas, kaalimehun ylistys

KIPPIS!!
Neljän viikon rankan astangaharjoituksen, auringonoton, skinsurffauksen ja intialaisen ruuan jälkeen olemme kotona.  Fiilis joogaharjoituksissa oli huippu ja tuli tunnollisemmin treenattua kuin koskaan ennen.  Yleensä olen ollut kokkina kaikilla Linon suomen retriiteillä mutta nyt  oli harjoitus etusijalla.  Loppupäivästä vain levättiin ja nautittiin elämästä.  Sosiaalinen elämä sai myös piristysruiskeen. Lähes sata joogia ympäri maailmaa.  Useat heistä tunnettiin jo ennestään mutta kuitenkin solmittiin paljon uusia tuttavuuksia.  Sain myös kutsun pitämään kahden viikon Astangaretriitin unkarissa heinäkuun loppupuolella.  Kerron siitä myöhemmin mutta katsokaa paikkaa täältä.  Paikka on siis maanpinnan yläpuolella, eletään aidoissa puumajoissa niin kuin pikkupojan unelmassa.  Tuli myös tilaus pitämään syyskuussa intensiivikurssi Kirunaan.

Sää oli kuuma ja juotiin paljon vettä. Pullovettä muovipulloista.  Se tarkoittaa, että olemme nauttineet paljon BPA:ta, Bisfenoli A, ns. huonoa estrogeniä.  Viime syksynä kun käytiin David Wolfen seminaarissa hän puhui paljon muovipakkausten aiheuttamista rasituksista elimistöön.  Se, jota kiinnostaa voi googlata lisää aiheesta mutta tärkeintä on tietää miten puhdistaa elimistönsä näistä kemikaaleista.  David suositteli kuukauden pituisen kaalimehukuurin.  Olen juonut kaalimehua kunnon annoksina neljättä päivää.  Maku on raju vaikka sitä laimennan muilla mehuilla.  Eilen mehustin illalla
1 kg kaalia
300 g varsiselleriä
1 appelsiini
1 sitruuna
Maku oli aika raju muttei ylipääsemätön.  Sen kestää kun tietää miksi juo.  Puhdistuskuukausi meneillään, antaa mennä vaan.  Jos haluat miedomman kaalimaun niin sekoita fifty-fifty ananasmehulla ja terästä pikkasen sitruunalla.

Olen saanut mukavan määrän haasteita.  Haaste on tehdä perinteisistä ruokalajeista Rawfood versio. Tässä yhteenveto:
- maksalaatikko
- chili con karne
- makaroonilaatikko
Lista on lyhyt ja lisää mahtuu. Antaa tulla vaan!!

10 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin! Olenkin jo odottanut inspiraatioita tältä suunnalta :) Kaalimehu kuulostaa oikeasti hyvältä, on makutottumukset hieman muuttununeet elävän ravinnon myötä.

  Raw maksalaatikkoa odotellessa :D :D

  VastaaPoista
 2. Magnus,

  Teetkö kaalimehua tavallisella mehulingolla vai onko sinulla jokin twin gear -tyyppinen mehustin?

  VastaaPoista
 3. Mulla on litrakaupalla kuivattuja suppilovahveroita ja nyt kiinnostaa, voisiko niistä tehdä jonkunlaista raakakeittoa tai-kastiketta. Sienet on herkkua, mutta en ole juurikaan törmännyt raakaruokaresepteihin, jossa niitä käytettäisiin.
  Kiitokset muuten inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista
 4. Juhana, olen tällä hetkellä innostunut Coway juicerista. Se on single gear mutta ruuvi on isompi ja tavaraa menee kohtalaisella vauhdilla.
  Anna, kiitos haasteesta. Kokeilen pian, minulla on idea!

  VastaaPoista
 5. Jätän jo ennakkovarauksen keittokirjaasi :) Tämä blogi on tehnyt minusta vannoutuneen raw food -fanin. KIITOS! Aurinkoa kevääseen!

  VastaaPoista
 6. Palasin viikon ulkomaanmatkalta, jossa tuli syötyä ja juotua vähän mitä sattuu. Mutta eilen mehustin innoittamanasi kaalia ja porkkanaa ja minusta maistui ihan hyvältä. Muutoinkin palautin tuokavalioni ruotuun. Illalla oli heti kotoisampi olo kehossa.

  VastaaPoista
 7. Muistan syöneeni lapsena Rex-kakkua. Se oli todella harvinaista eli max. kerran vuodessa kun äiti sitä teki, koska kakku oli epäterveellisyyden huipentuma kookosrasvoineen (sis. sitä kamalaa kaupan kookosrasvaa). Nimen kakku on saanut Rex-kekseistä, joita ei taida enää edes olla olemassa ja sitä ei muistaakseni paistettu ollenkaan. Kakussa vuorotteli keksikerrokset ja täyte, joka oli suklainen. Kokeilin googlata Rex-kakun ja löysin läjäpäin reseptejä. Tutustuhan kakkuun jos kiinnostuit ja testaa saisiko kakusta raakaversion!

  VastaaPoista