tiistai 20. marraskuuta 2012

Ravintolapäivän Appelsiini-suklaapiirakka


Tämä piirakka sai mahtavan suosion (ainakin tekijöiden joukossa). Kuori on kerrankin ilman pähkinöitä. Täytteessä käytin kuitenkin tavalliset keinot eli cashew ja rasvaa. Mielenkiintoisen säväyksen antoi kookosöljyn ja kaakaovoin sekoitus. Voit myös kokeilla jompaa kumpaa tai sekoittaa ihan missä suhteessa tahansa.
Kun lähes kaikki vieraat olivat lähteneet löysimme vielä kolme korkkaamatonta piirakkaa meidän kylmätilasta. Oltiin jo pari tuntia myyty ei oota ja nyt nämä löytyivät! Mikä riemu henkilökunnalle.

Suklaa-Appelsiinipiirakka Cupidon tyyliin

Pohja:
pilkottua raakasuklaamassa
taateleita
Täyte:
2 appelsiinia
Keltainen kuori
puolesta appelsiinista
cashew
kylmäpuristettu kookosöljy
raaka kaakaovoi

Mittaa suklaamassaa peittämällä piirakkavuoan pohja pilkotulla massalla. Laita massa monitoimikoneeseen ja aja jauheeksi. Lisää saman verran taateleita ja aja kunnes taikina pysyy kasassa. Vuoraa piirakkavuoka taikinalla.
Kuori appelsiinit ja poista siemenet. Blendaa appelsiini kuoren kanssa velliksi. Mittaa paljonko sitä on ja lisää puolet tästä määrästä cashew ja aja sileäksi. Lisää saman verran sulatettua rasvaa kuin lisäsit pähkinää. Rasvojen suhde oli minulla 2/3 kookos ja 1/3 kaakaovoi. Blendaa sileäksi ja kaada täyte kuoren päälle.
Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Lisää uutisia:
Ravintolapäivän, Raakaruokaa ja Rakkautta, tiloissa järjestän seuraavan Raakaruokakurssin 15-16.12 klo 13.30-17 molempina päivinä. Tsekkaa FB:sta http://www.facebook.com/events/118351331657955/

Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti