tiistai 23. elokuuta 2011

Punajuuri murukastikkeena

Punajuuret ovat pikkuhiljaa valmiit kasvismaassamme. Niin myös porkkanat ja lehtikaali. Palsternakka kestää vielä ennen kun on valmis korjattavaksi. Lehtikaalesta olemme jo pitkään tehneet mahtavat vihersmoothiet. Myös kesäkurpitsaa alkaa suorastaan vyöryä sisään keittiöön. Tämä on ensimmäinen kesä kun Riitalla ja minulla on kunnon kasvimaa. Rakennamme kesämökkiä ja tarkoitus on viettää kesät mökillä tästä eteenpäin. Tämä kesä on mennyt kiitettävästi rakennustyömaalla. Olen oppinut rakentamisen iloa! Se ilo on säteillyt muuhunkin elämään, keho on lyhyestä harjoituksesta huolimatta pysynyt notkeampana kuin koskaan. Kaiken säkkien ja palkkien kantamisen ja nostamisen jälkeen luulisi, että keho jäykistyy. Näin ei ole käynyt, ilo ja rakentamisen intohimo notkistaa miestä.

Nyt on aika etsiä uusi variaatioita punajuurille, kesäkurpitsalle ja porkkanalle. Tänään kokeillin tehdä murukastike, mitä voisi tarjoilla vaikka riisin kera jos ei ole 100% raakasyöjä. Idea muistuttaa mureketta mutta lisäsin sen verran vettä että siitä tuli soosi.

Punajuuri murukastikkeena kahdelle
200 g punajuuria
1-1,5 dl saksanpähkinää
3 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
Pyöritä pähkinät ja suola monitoimikoneessa kunnes on jauheena. Lisää muut ainekset ja pyöritä lisäten tilkkasen vettä kunnes se on murumainen kastike. Tarkista maku. Onko kenties jokumielimauste mitä haluaisit lisätä. koekile tuoretta minttua jos sattuu olemaan vielä! Sekoita kesäkurpitsakuutioiden kera.
Tarjoile haluamallasi tavalla.


Bon appetit!

1 kommentti:

  1. Oi miksi minulla ei ole omaa kasvimaata...PUnajuuret ovat ihania ja kiva tuo resepti!

    VastaaPoista