perjantai 14. lokakuuta 2011

Lehtikaali chipsejä

On syksy ja kävin huoltamassa kesämökkiä. Kävin myös korjaamassa viimeiset lehtikaalit kasvimaasta. En ole koskaan ennen kokeillut lehtikaalichipsejä joten otin oppia  Russel James:n reseptistä ja väänsin pienen muunnelman siitä. Mainittakoon, että Russel James on lempiraakakokkini. Hänellä on hyvä pedagoginen ote kokkauksistaan ja ennen kaikkea hän osaa laittaa ruokaa. Terveysaspekti tulee siinä sivussa.
Russelin chipseissä on päämausteena savustetut chilit. Sitä ei löytyntyt kaapista joten otin avuksi valkosipuli ja Garam Masala. Seurauksena oli tietenkin, että koko keittiö tuoksuu valkosipulille. Kuivuri puhalsi tätä voimakasta aromia keittiöön koko yön. Mielenkiintoinen kokemus.

Varoituksen sana: näihin jää koukkuun! Ei huono koukku. Kokeile ottaa mukaan elokuviin, päihittävät popcornit mennen tullen.

Ainekset:
Pestyt ja revityt lehdet
Iso kulho pestyä ja revittyä lehtikaalta
Soosiin:
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl pehmeitä taateleita
4 valkosipulin kynttä
1 rkl Garam Masala
1/2 tl caynne
2 rkl Balsamico
3 rkl soijakastike, tamari tai Nama shoyu
3 rkl oliiviöljyä
Vettä sen verran että soosi pyörii blenderissä
Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi. Jos sinulla ei ole Vita-Mix blenderiä kannatta liottaa tomaatit ja taatelit etukäteen. Hiero tämän jälkeen soosi lehtikaaliin huolellisesti käsin. Tämä on törky sottaista hommaa, joten se oli minulle päivän kohokohta! Levitä kuivurin pellille ja kuivata 41 asteessa yön yli.
Bon appetit!

Varret
Varsista tein vihreän pirtelön laittamalla ne blenderiin sitruunamehun, avokaadon, veden ja suolan kera. Kokeile eri suhteita, jotta löydät oman version. Kuitenkin kaikki on kiinni sitruunan ja avokaadon lisäämisestä oikeassa suhteessa. Sitruuna raikastaa mutta sillä on rajansa. Avokado pehmentää mutta liikakäyttö sakeuttaa puuroksi. Tutki!!

3 kommenttia:

  1. Lehtikaalisipsit onkin ihania! Itse olen laittanut tahinitaatelipohjaisia lehtikaalisipsejä,jotka myös oli tosi hyviä.Nyt rupesikin tekee mieli noita sipsejä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Magnus, nämä olivat todella herkullisia. LOVE!

    VastaaPoista
  3. Ostin vastaavia valmiina eineksinä (heh) Ruohonjuuresta viime viikolla ja olivat ihan mielettömiä! Täytyy kokeilla näitä seuraavaksi ihan itse. :)

    VastaaPoista