torstai 22. joulukuuta 2011

Paratiisi


Anton ja minä valmiina aaltoihin
Niin kun viime vuonna asumme samassa hotellissa, Paradesh Inn. Paikka on Kovalam Beach Intian Keralassa. Matkan tarkoitus on joogata Lino Mielen work shopissa. Matkan toinen tarkoitus on minulle päästä alkuun keittokirjani kanssa. Tämä onkin alkanut lupaavasti. Valitin aikaisemmassa blogissani, etten löydä inspiraatiota laittaa ruokaa. Nyt sitä suorastaan tulvii. Jokaisen luvun kohdalla huomaan miten monta vaihtoehtoa minulta on jäänyt kokeilematta. Sanoin jo Riitalle, että kun tullaan kotiin ei ole aikaa syödä mitään muuta kuin raakaa. Niin paljon kokeiltavaa ja elämä on niin lyhyt!
Aamuharjoitus hotelli Peacockin katolla
Jooga on ollut tutun tuntuista. Ensin avustan harjoituksessa puolitoista tuntia ja sitten teen omani. Se on suuri etuoikeus saada oppia tuntemaan niin monta joogia ja heidän harjoituksensa. Kun on auttanut toisia, tuntuu hyvältä harjoitella omaa harjoitusta ja vuorostaan saada paljon apua.
Olen veivannut pelkkää ykkössarjaa koska minulta pamahti joku lihastulehdustila päälle heti alussa. Kolmantena päivänä kaikki liikkeet oli niin kivuliaat, että menimme tri Sambhulle, joka on sekä Ayurvedalainen että perinteinen lääkäri. Hän katsoi, kuunteli ja kokeili pulssia. Sain salvat, öljyt ja tabut ja johan lähti kulkemaan taas. Tropiikin lämpö oli saanut jonkun pienen rasitustulehduksen leviämään koko kehoon. Ensi viikolla varmaan aloitan harjoittelun täysillä. 
Riittaan iski veto ja hän alkoi yskiä siihen malliin, että mentiin Sambhulle taas. Jauhetta mitä hieroa rinnan päälle ja tabuja a’la Ayurveda. Nyt kulkee taas. Tri Sambhu on todella sympaattinen ayurvedalainen lääkäri, joka käyttää tervettä maalaisjärkeä. Hänen pelkkä pulssin kuuntelu tuntuu jo auttavan!
Mauro tarjoilee lounasta, kuvassa islantilaiset Tiina ja Gunnar
Ruoka täällä intiassa on tutun intialaista. Poikkeuksena on oma hotellimme keittiö. Marina on Italian lahja meille tuoretta kaipaaville syöjille. Hän on välillä seurannut minun blogiani ja tietää mistä pidämme. Olemme saaneet herkullisia salaatipohjaisia lounaita, jotka sulaavat paremmin kuin paikallisten ravintoloiden mausteiset ruuat.
Aamiainen täällä Paradeshissa on jo saavuttanut mainetta joogien keskuudessa. Usein muutkin kuin hotellin vieraat tulevat syömään aamiaista. Vastatehtyä tuoremehua, hedelmäsalaattia, itse tehtyä jogurttia, joku suolainen herkku ja sen päälle kakkupala. Aina erilaista joka aamu. Marina ei ole vielä toistanut itsensä.
Tää' on mahtavaa!

4 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaakin!Hyvää joulua paratiisiin!

  VastaaPoista
 2. Terveisiä Intiaan harmaasta Oulusta ja hyvää joulua!
  toivottaa Pami

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pami! Taitaa kohta saapua Oulun oma edustaja tänne joogaamaan.

  VastaaPoista
 4. sulla on upea blogi. tuo on oikea paratiisi ^^mieli lepää!
  tulin sun lukijaksi :D nämä ruokajutut on huippuja!

  VastaaPoista