keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Suklaamousse ja joulunodotuksia

Perjantaina 9.12 matkaamme Intian Kovalammille joogaamaan Linon kanssa. Aamuinen joogaharjoitus ja sen jälkeen herkullinen aamiainen hotel Paradesh Inn:n katolla ystävien kanssa. Siinä seuraavien neljän viikon ohjelma. Kuvaan kuuluu myös lilluttelu lämpimässä vedessä. Nyt nollataan ajatukset ja ladataan akkuja ensi vuotta varten.  Ensi vuonna tapahtuukin paljon uusia asioita. Kaikkia en voi vielä kertoa mutta se on jo virallista, että tulemme Riitan kanssa isännöimään Villa Mandalan keittiössä.  Se on uusi retriittikeskus lähellä Lovisaa. Ruokaan liittyen on paljon muutakin suunnitteilla. Keittokirja Rawfoodista on jo pyörinyt mielessäni pari vuotta ja nyt laitan sen paperille matkamme aikana. Teen sen samanaikaisesti sekä ruotsiksi että suomeksi. Kun se on kirjoitettu tarvitsen kustantajan. Antakaa vihjeitä!

Joulua emme varsinaisesti tule viettämään Intiassa mutta listaan tähän viime vuoden raa'at jouluruuat:
Lanttulaatikko
Porkkanalaatikko
Rosolli
Piparkakut
Riitan taatelikakku
Stollen
Vietimme jo suvun kanssa ennenaikaiset joulut syömällä yhdessä. Jälkiruuaksi oli tämä:

Suklaamousse

3 dl yön yli liotettua cashew
3/4 dl hunajaa
1 dl raastettua suklaamassaa(sulata ensin)
1 vaniljatanko
ripaus suolaa
1 dl kookosrasva
1 avokado

Cashew pitää saada liota oikein kunnolla, jotta saadaan tarpeeksi kermamainen rakenne. Mittasin ne liotuksen jälkeen. Blendaa ensin pähkinät, hunaja, suola, vaniljatangon sisus ja kookosrasva. Jos sinulla ei ole Vita-Mix voi olla että kannattaa lisätä tilkka vettä, jotta saisi kaiken pyörimään. Kun kaikki on oikein pehmeätä massaa, lisää sulatettu raakasuklaa massa. Lopuksi blendaa joukkoon avokadon, joka antaa enemmän kuohkeutta massalle. Jos massa on hyvin löysä, anna sen jähmettyä jääkapissa kunnes se on sopiva pursottimeen. Tarjoile vaikka marjojen kera.

Bon appetit!

2 kommenttia:

  1. Hei hyvä idea tuo pursotin!! Jes, pitääkin kokeilla :) Ihanaa Intian matkaa! Minä lasken jo jäljellä olevia työpäiviä. Vielä 16 työpäivää!

    VastaaPoista
  2. Moreeni on julkaissut parikin vegaanista keittokirjaa. Ilmeisesti erilaiset vegekirjat tekevät kauppansa tällä hetkellä :)

    compassionateapproach (ei kirj.)

    VastaaPoista