tiistai 8. maaliskuuta 2011

Tour de Norrbotten ja Pinaattikeitto


Olemme kotona kymmenen päivän rundin jälkeen.  Pidettiin Astanga+Rawfood kolmen päivän kurssi kolmella eri paikkakunnalla Norbottenissa, pohjoisruotsissa. Aluksi oli pe-su viikonloppu Kalixissa, missä olen käynyt jo kuuden vuoden aikana pitämässä Astanga workshoppeja.  Olimme pienen kylän kyläyhdistyksen talossa.  Oli juhlasali jossa harjoiteltiin ja loistava keittiö missä kokattiin. Kokkausryhmässä oli kahdeksan osallistujaa, joten kaikille riitti hommia.  Opiskeltiin miten tehdä muhennos, "riisi", "pasta","juusto", mureke, piiras ja suklaakakku.  Raakakeittiön perustaitoja, joita käytiin läpi kahdessa päivässä.  Ekana iltana vain joogattiin ja tehtiin smoothie.

Kun kurssi päättyi suklaakakkuun jokaisella paikkakunnalla tyytyväisyys on tietenkin taattu.  Itselleni tuli tyytyväisyys siitä, että näin miten kurssin konsepti oli toimiva.  Kaikille riitti tehtäviä, he hioivat makunystyröitään, oppivat perustaitoja raakakeittiössä ja kaikista parasta oli kun kertoivat aikovansa laittaa näitä ruokia perheelleen.
Kalixissa opitaan "pastaa"
Eräs rouva ihmetteli miten hän tulee pärjäämään koska hän alkaa talvella aina palella jos syö salaattia. Kurssin lopussa hän totesi, ettei tullut kylmä kertaakaan vaikka kaikki ruoka oli raakaa. Vastaus löytyy aineksissa ja mausteissa.  Raakaruoka on muutakin kuin salaattia.
 Kalixissa ja Luulajassa pidettiin kurssi päivällä koska oli viikonloppu mutta Piteåssa pidettiin se arki-iltapakettina.  Se toimi yhtä hyvin kun jaettiin opetus kolmeen eikä kahteen sessioon.  Saatiin jopa paikallislehti mukaan seuraamaan ekaa päivää.
Piteå

Luulajassa oli Norrbotten kuriren tekemässä haastattelua Raakaruuasta. Tarjosimme hänelle ja kuvaajalle kolmen ruokalajin lounas.  
Lounas Luulajassa

Alkukeittona oli kuvan Pinaattikeitto.
Helppo ohje:
Kourallinen cashew
1 paketti babypinaatti
1 avokado
suola ja sitruunaa maun mukaan
Blendaa noin parilla desillä vettä ja lisää vettä kunnes maku ja rakenne mielestäsi sopiva.
Bon appetit!

Tulemme jatkamaan saman paketin opettamista pian Rovaniemessa, Kirunassa ja Oslossa.
Tulkaa jos olette lähettyvillä!
Luulajassa murekepullat oli niin kauniit, että oli pakko kuvata

3 kommenttia:

  1. Ihana blogi sinulla ja ihania reseptejä! :)

    VastaaPoista
  2. olen täysin samaa mieltä ku Angel! :) plussaa on myös että blogia on helppo lukea ei ole sekavaa ollenkaan :)

    VastaaPoista