torstai 31. maaliskuuta 2011

Vaihdantotalous ja pastakastike

Olemme taas kotona tuliaisena todella hyvä mieli ja lämmin tunne sydämessä.  Opetin Astangajooga Oslon vanhimmassa Astangakoulussa kuuden päivän aikana. Sen lisäksi pidimme Riitan kanssa kahden päivän Rawfood workshop, johon tuli sekä joogaoppilaita että muita. Rawfood on Oslossakin kovasti nousussa.  Sinne perustetaan pian Rawfoodravintola todella mukavalle paikalle. Kävimme katsomassa tulevan ravintolan tiloja. Hienolta näytti ja meidät pyydettiin jopa mukaan projektiin. Oli pakko kieltäytyä koska joku raja reissaamisessa pitää olla.
Ohjelma oli worshopissa oli sama kuin tähänkin saakka ja sama kuin tulemme pitämään parin viikonpäästä Jyväskylässä.  Yogastudio Prana on kutsunut pitämään kurssin ja toivomme tietenkin, että sinne saadaan täysi tupa. Ilmoittautua voi studion sivuilla. 

Ennen kun lähdimme Osloon oli pari ystävää meillä syömässä.  Vaihtokauppa oli opettaa heille yhden lounaan ja me saimme ison satsin valkoista misoa ja muita Japanin herkkuja.  Valkoinen miso on monipuolinen mauste myös raakakeittiössä.  Teimme pastakastikkeen tomaateista ja paprikasta.  Ruokaisana osan oli liotetut kurpitsansiemenet.  Tämän kastikkeen voit tarjoilla tavallisen pastan, riisin tai perunan kera. Me tehtiin kuitenkin spiraalileikkurilla kesäkurpitsasta spagetin näköistä raastetta.  En uskalla kutsua sitä spagetiksi, sen verran on italialaisia tuttavapiirissä.

Pastakastike viidelle:
7 tomaattia
2 punaista paprikaa
7 aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl valkoista misoa
2,5 dl kurpitsansiemeniä (liotettuna jos ehdit)

Pilko tomaatit hienoksi ja laita siivilään valumaan.  Laita muut aineet blenderiin tomaateista valutetun veden kera.  Aja sileäksi soosiksi ja takista maku.  Suolaa tai misoa lisää?  Sekoita pilkottujen tomaattien kera. Tarjoile minkä kanssa haluat.
Bon appetit!

Lopputulos seikoitettiin "valejuuston" kanssa

2 kommenttia:

  1. HIenolta kuulostavat kaikki kurssinne ja kokemuksenne:) Jännän näköinen spiraalilaite teillä;Omani on ihan erinäköinen!

    VastaaPoista
  2. Joo, ei se parasta laatua ole mutta pieni matkaversio.

    VastaaPoista