torstai 17. marraskuuta 2011

Inspiraatiota etsimässä

Syksy pääsi iskemään. Olen pari viikkoa ollut vailla raakaruoka inspiraatiota. En ole jaksanut keksiä ruokia vaan on menty aika matalalla profiililla keittiössä. Se mikä on pitänyt elimistön kunnossa on ollut päivittäiset vihreät smoothiet. Aluksi mittasin tarkasti seuraavalla reseptillä:
1/2 l vettä
600-700 g kurkkua
100 g babypinaattia
2 avokadoa
1/2 dl sitruunamehua
vähän suolaa
Tästä erästä tulee lähes 1,5 litraa vihreätä elämystä. Nyt on lehtivihreän jano iskenyt niin vakavasti, etten viitsi enää tunkea edes sitä kurkkua blenderiin vaan laitan sen täyteen vihreätä mitä löydän kaapista:
Herneen versot
Persiljaa
Pinaattia
Mangoldin lehtiä
Tilliä
Rucolaa
Sen päälle yksi avokado ja yhden sitruunan mehu. Vettä lisään mittaamatta sen verran että saan juoman pyörimään. Sileäksi vaan ja johan maistuu, mitä vihreämpi sitä parempi.

Päivän pelastus oli kun Riitta oli jättänyt pöydälle "Ani's Raw Food Kitchen".  Avasin sen pitkästä aikaa ja tunsin miten inspiraatio taas lähti virtaamaan. Ihanaa lukea toisen reseptejä ja maistella suussa. Piti vaan viitsiä lukea vanhan inspiraatiolähteen niin rupesi heti tuntumaan paremmalta.

Luulen pääseväni pikkuhiljaa taas kokkaamisen iloon!

2 kommenttia:

  1. Heh, varsin tuttu tunne :) Mutta onneksi on keittokirjat ja vielä parempaa: inspiroivat blogit :)

    VastaaPoista
  2. Syksy ja kaamos saattaa joskus yllättää raakakokinkin, täällä oli vähän samat fiilikset vielä vähän aikaa sitten. Pariisissa pääsin kuitenkin käymään niin ihanissa ravintoloissa, että johan alkoi uudet ideat raksuttaa. Onneksi on kaikki nämä ihanat blogit, kuten Katja sanoit! Joskus sitä vain tarvii sen ulkopuolelta tulevan kipinän. :)

    VastaaPoista