sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Riitan taatelikakku

Tänään on Riitan synttärit. Riitta on siis rakas vaimoni. Kun viikolla kysyin mitä hän haluaa synttäriaamun aamiaiseksi hän sanoi taatelikakku. Ennen Riitta on aina jouluisin leiponut erinäisiä taatelikakkuja perinteisillä menetelmillä. Sitä sokerin ja jauhojen määrää ei kumpikaan miestä enää halua. Piti miettiä uudestaan. Helpointa olisi tietenkin tehdä se hyväksi kokemalla taateli-pähkinä pohjalla. Otin toisen haasteen itselleni. Entäs jos tämän voisi tarjota myös siskolleni, joka on allerginen saksanpähkinöille. Pähkinätön kakku, jess!

Kosteuden sitomiseksi valitsin kookosjauheen, joka siis ei ole sama asia kuin kookoshiutale. Kookosjauhe on tehokkaasti kosteutta sitova kuitupitoinen jauhe. Kaveriksi sille kauraleseitä, jotta kotimaisuuden aste saisi vähän nostetta.
Raikkaus kakussa tulee appelsiinista ja mausteisuus voit itse säätää. Kuinka paljon joulun makua haluat siihen? Makujen kuljettamiseen tarvitaan jotain rasvaa ja koska Riitalle kookosrasva ei ole samanlailla herkku kuten minulle laitoin sinne kaakaovoi. Voit vähintään laittaa sinne yhtä paljon kookosrasvaa kaakaovoin tilalle.

Leikkauspinta oli ihan hyvän näköistä
Riitan taatelikakku kahdelle syöpölle:
2 dl pehmeitä taateleita
2 dl appelsiinin kuutioita (poista siemenet)
1 dl kookosjauhetta
0,5 dl kauralesettä
1 tl kanelia
1 tl inkivärijauhe
(neilikkaa maun mukaan)
ripaus suolaa
2 rkl sulatettua kaakaovoita (tai enemmän)

Laita kaikki aineeet monitoimikoneeseen ja aja hetken. Tarkista maku, onko tarpeeksi mausteita? Entäs koostumus, sitoako jauhe ja lese kosteuden niin, että tästä tulee kakkumainen massa?  Jos on vielä märkä niin lisää kuiva-aineita ja aja uudelleen. Tarkista ja toista kunnes olet tyytyväinen. Jokaisella on oma käsitys siitä kuinka kostea taatelikakun tulee olla. Paina kakkumassa kakkumuottiin ja kumoa. Maku kyllä paranee jos laitat sen jääkaappiin yöksi ennen kun kumoat sen vadille.

Riitan mielestä kakku oli oikeaoppinen!  Tarjoisin myös avata Champagnepullo aamiaiseksi mutta hän kieltätyi. Puh, onneksi!  Nyt on vielä kevyt olo päässä. Olemme menossa ulos syömään ystävien kanssa enkä tiedä miten tämä ilta päättyy.
Bon appetit!

4 kommenttia:

 1. Riitan oma kommentti:
  Kannattaa ehdottomasti nauttia raikkaan cashewkerman kanssa.

  VastaaPoista
 2. Ompa hyvännäköistä kakkua todellakin :) myös aitovanilja voisi sopia lisämausteeksi!
  Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että oot palannut taas blogin ääreen! Nää tein reseptit ovat ihan huippuja, kun tällainen kärsimätön kokkailijakin pystyy toteuttamaan :)

  Mahtava idea joulun ajalle! <3

  VastaaPoista