keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Muhennoksen perusteet, osa 1

Tämä kokeilu ei julkaista
Olen ollut paastolla.  Paastoni ei ole koskenut ruokaa tai juomaa vaan laajakaistaa.  Oli kuuden päivän breikki koska Elisan huoltomies vahingossa katkaisi meidän yhteyden asentaessa toisen.  Oli jooginen kärsivällisyys koetuksella, kun selitin Elisan vikailmoitusnumeroon mitä oli tapahtunut.  Lopputulos oli, että huusin kuin palosireeni kun minut oli passitettu kolme kertaa eteenpäin eri numeroon.  Ei ollut kaunista kuunneltavaa, joten annoin puhelimen kärsvällisemmälle Riitalle.  Hän hoiti hommat loppuun niin, että voin nyt päivittää blogini.  Vaikka liedellä ei kiehu mitään niin kokin kärsivällisyys keittää hetkessä yli.

Palataan raakakokkauksen perusjuttuihin.  Miten tehdä muhennos?  Mikä on salaatin, muhennoksen, keiton ja kastikkeen erot ja yhtäläisyydet?

Lähetään siitä, että sinulla on kasviksia pilkottuna tai hienonnettuna jollain tavalla.  Jotta saisit tästä ruokaisamman niin voit lisätä siihen siemeniä tai pähkinöitä.
Salaatin saat siitä, että sekoitat kiinteät ainekset keskenään lisäten kastiketta sen verran että ainekset saavat makua.  Kastikkeessa on joko siemenet tai pähkinät tai sitten ne ovat kokonaisina salaatissa.
Muhennos tästä tulee, kun kastiketta on enemmän ja suurustettuna siemenillä ja pähkinöillä.  Kastike on siis pääroolissa.
Keiton saat, kun muhennokseen lisätään nestettä niin että kastikkeesta tulee ohuempaa ja enemmän.
Kastikkeen saat blendaamalla aineksia, nesteitä ja mausteita.

Porkkanapaprikamuhennos kahdelle:
2 porkkanaa
1/2 iso paprika
1 pieni pala punasipulia
4 aurinkokuivattuja tomaatteja
1,5 dl auringonkukkasiemeniä(liota ainakin 4 tuntia)
1 tl rakunaa
1/2 tl kurkkumaa (värin takia)
1 tl inkiväriä
1 tl suolaa
1 rkl balsamico
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vettä
Blendaa puolet porkkanoista ja paprikasta muiden ainesten kanssa sieläksi kastikkeeksi. Pilko loput porkkanasta ja paprikasta pieniksi paloiksi ja sekoita kastikkeeseen. Tarjoile haluamallasi lisukkeilla.
Bon appetit!

2 kommenttia:

  1. Ugh,menen ihan paniikkiin jos tuollaista sattuu ja netti ei toimi! Mikä osoittaa,että olen siitä liikaa riippuvainen...
    Kivan näköinen annos!

    VastaaPoista
  2. heh, ma olen jo taalla afrikassa tottunut, etta kaikki ei toimi niin kuin odottas. kun taalla meni sahkot, en hermoile juurikaan. kun kuulee suomesta selvitettavia asioita, rajahtelen kuin mika. jos taalla ei paase nettiin, ei voi mitaan :)

    mut hyva etta paaset taas nettiin, niin ihmiset saa hyvii ohjeita!

    VastaaPoista