torstai 17. helmikuuta 2011

Sesam-porkkana näkkäri

Otan pienen muhennostauon ja esittelen kuivurini.  Se on ollut perheessä kohta vuoden enkä ole vielä päässyt tositoimiin.  Näkkärikokeilut alkaa olla jo hienossa mallissa mutta wrappikokeillut eivät ole edes alkaneet.  Näkkärin hyvä rakenne tarvitsee pellavasiemeniä tai -rouhetta.  Noin 10 % muiden siementen määrästä riittää.  Tänään kokeilin sesamsiemeniä pohjana mutta yhtä hyvin on onnistunut auringonkukka- ja kurpitsansiemenillä.  Kuinka rapeaksi haluat on makuasia.  Kuivaa niin kauan kunnes olet tyytyväinen.

Sesam-porkkana näkkäri:
1 l sesamsiemeniä (liota 4-8 tuntia)
1 dl pellavarouhetta
1 kg porkkanaa
2-3 tl suolaa
1 rkl fenkolinsiemeniä
1/2 luomusitruuna

Laita puolet sesameista, pellavarouhe, mausteet, vettä niin paljon että massa pyörii ja koko sitruunanpuolikas (ota pois siemenet ensin) blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi.  Aja porkkanat monitoimikoneella rouheeksi.
Sekoita käsin porkkana, massa ja kokonaiset siemenet.  Levitä kolmen millin paksuiseksi kuivurin Teflexalustalle ja kuivata yön yli.  Aamulla käännät leivät ja jatkat kuivattamista kuunes olet tyytyväinen rakenteeseen.

Bon appetit!
Leivät ennen kuivaamista

5 kommenttia:

 1. Fenkolinsiemeniä pitääkin testata kräkkereihin ensi kerralla! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaisia, tuotko lauantaina maistiaisia Ouluun?:)

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Kiitos houkuttelevista resepteistä ja muutenkin sympaattisesta blogista. Tätä on mukava lueskella. :) Myös haastepostaukset ovat hauskoja! Ehdottaisin sinulle banoffee-kakun raakaversioksi kääntämistä. Tässä tuon herkun ohje omasta blogistani: http://noorakatariina.blogspot.com/2009/03/ihana-banoffeekakku.html

  Epäilisin, että pohjan tekeminen raakana ei ole kovin vaikeaa, mutta mitä ehdottaisit toffeen tilalle? En tiedä, oletko koskaan maistanut kondensoidusta maidosta tehtyä kinuskia/toffeeta, mutta sillä on hyvin tietynlainen makea maku. Voisikohan jostain hunaja-riisinlesejauhe-yhdistelmästä saada samantyyppistä? Kakku on ihanaa, mutta ei keksipohjineen ja sokerimaitoineen kovin terveellistä. :P

  P.S. Toivottavasti julkaiset pian (epä)keittokirjan!

  VastaaPoista
 4. Hei Magnus, kiitos vielä viikonlopun kurssista ja innostavasta luennosta! Uusia tuulia kantautui sieltä myös omaankin keittiöön, ja mehustinkuume yltyi entisestään... Kaalimehu kuulostaa tiukalta, mutta ehdottomasti on päästävä kokeilemaan. :)

  VastaaPoista