tiistai 1. helmikuuta 2011

Risotto suppiloista

Heti aluksi pieni varoitus.  Älä tarjoile tätä italialaisille ystävillesi Risotto nimellä.  Heille risotto on yhtä pyhä nimi kuin pasta.  Voit kutsua sitä millä nimellä tahansa paitsi Risotto.
Edelleen minulla on kuivattuja suppiloita kaapissa joten tein niistä jotain, missä ei tarvittu edes liotusta.  Pääaines oli lanttu.  Aika raju maku!  Miedomman ja harmoonisemman version saat käyttämällä kukkakaalia tai palsternakkaa. Söimme Risoton pääruokana mutta voit tarjota sitä myös lisukkeena mihin vain.  Tärkeätä on blendata pähkinäsoosi tosi sileäksi.  Suppilot antavat ihanan maun mutta väri on harmahtava.  Siihen en keksi ratkaisua.  Ehkä pitäisi värjätä keltaiseksi kurkkumaalla?

Aineet
Risotto suppiloista:
1 dl kuivattuja suppilovahveroita
1,5 dl cashew
1,5 tl suolaa
1 tl Dijon sinappia
1/2 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan mehu
2,5 dl vettä
Lanttusilppua

Blendaa kaikki sileäksi soosiksi.  Laita 4 dl lanttukuutioita (kukkakaali tai palsternakka) monitoimikoneeseen ja aja riisimäiseksi silpuksi muttei mössöksi. Pilko 4 cm purjoa hienoksi ja lisää silppuun. Sekoita kastiketta silppuun sen verran, että saat sopivan puuromaisen muttei liian löysän koostumuksen. Tarjoile.
Bon appetit!

1 kommentti:

  1. Hei Magnus, heitän sulle haasteeksi raw Runebergin tortut! Ja lisäks haastan sut osallistumaan helmikuun ruokahaasteeseen, joka löytyy blogistani :)

    VastaaPoista