maanantai 23. toukokuuta 2011

Maailman pohjoisin Rawfood kurssi

Nälkäinen kokki Kirunan metsässä
Olemme kotona taas vietettyämme viikonlopun Kirunassa Lise Benbergin Joogakoulussa. Hänellä on talo missä alakerrassa hän pitää joogakoulua ja asuu toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Kiruna on kaupunki, joka on lähes kokonaan riippuvainen kaivostoiminnasta. Kaupunki on ruotsin pohjoisin ja on suunnilleen samalla korkeudella kuin suomen Kittilä. Lisen mies Anders kuvasi Kirunalaisen mentaliteetin näin.
Lise ja Anders

Lena ynnää päivän tulos
"Reilu meinki, joka tarkoittaa karhun kaatamista ja suon ojittamista silloin kun aika käy pitkäksi. Muualla leikataan omenapuita ja meillä mennään metsään tekemään avohakkuun".
Siitä huolimatta löytyy uteliaisuutta tutkia uusia juttuja käymällä Lisen joogasalilla. Lisellä on aina täysi sali oli kyseessä tavallinen viikkotunti tai viikonlopun kestävä kurssi. Kun saapuu salille astuu ensin kauniiseen vastaanottoon, missä voi juoda teetä sohvassa ja rupatella muiden kanssa ennen tuntia ja tunnin jälkeen. Lise on luonut henkisen keitaan ruotsin lapissa. Naiset sapuvat aina puoli tuntia ennen tuntia, jotta ehtisivät vaihtaa kuulumisia kodikkaassa ympäristössä ennen kun tunti alkaa. Miehille on oma äijäjooga, jota Anders pitää kerran viikossa. Ne ei kuulemma muuten tulisi lainkaan. Ottakaamme oppia hänen toiminnasta! Tämä viikonloppu alkoi jo torstaina, kun Lisen kollega Tukholmasta Lena oli saapunut varastollaan vaatteita omasta kaupastaan. Shoppausnälkäiset naiset jonottivat jo varttia ennen kun ovet avautuivat.
Joogasalissa Lenan kaupan vaatteiden alennusmyynti, "yoga för själen". Vaatteet ovat vakava asia!

Joogastudiossa myös joogattiin

Pidin astangajoogakurssin mihin kuului myös meditaatioistunnot joka päivälle.  Sen lisäksi Riitta ja minä yhdessä vedimme Rawfood workshopin. Aloitimme kurssin katsomalla elokuvan "Raw for 30 days".
Perjantai-ilta ja elokuvan katselua talon yläkerrassa
Jälleen kerran saimme nähdä iloisia ilmeitä ja ihmisten ahaa-elämyksiä. Erikoista oli, että tämä porukka todella maustoi ruuansa tulisemmin ja täyteläisemmin kuin muualla olemme kokeneet.  Kaikki ruoka mitä kurssilla kokattiin, oppilaat valmistivat ja maustoivat itse.
Chiliä ei säästelty

Ehkä näin pohjoisessa tarvitaan ruuan tulisuutta?  Raakoja vihanneksia, pähkinät ja siemenet. Näilläkö eväillä saadaan ruokaa? Kysymys näkyi ilmeistä. Kiinnostavinta oli kuitenkin, että he olivat saapuneet paikalle.  Näin se vain on, ei ole vaikeata näyttää ja opettaa. Vaikeinta on saada ihmiset saapumaan paikalle.
Opetuskeittiö oli Lisen ja Andersin oma keittiö talon kakkoskerroksessa

Kaikki kysymykset saivat vastauksensa ja epäröinnit haihtuivat. Meillä oli tautisen hauskaa. Haluan kiittää kaikkia osallistujia ja jakaa kuvia tapahtumasta koko maailmalle. 
Nauttikaa!
Yhteistyötä ja paljon erilaisisa aineksia
Voiko tästä oikeasti tulla hyvää???Hyvä kastike on kaiken perustaAteriat nautittiin vastaanoton tiloissaTällaiset pallerot KirunassaLauantain aterian huipennusMiehet etsimässä pakurikääpää metsässä. Tärkeimmät työvälineet ovat iPhone ja kirves.Terveiset maailman pohjoisimmasta Rawfood workshopista!4 kommenttia:

 1. Olipa hienolta kuulostava tapahtuma,jag skulle gärna ha varit med;D
  Ihania raw-herkkujakin olette tehneet,ja kiva,että oli tuollainen hyvä vastaanotto niille.Tuo raw for 30 days elokuva on kyllä pysähdyttävä dokumentti;ja siinä mukana olevan Gabriel Cousensin luennolla(jossa myös meditoitiin)olin juuri puolitoista viikkoa sitten.

  VastaaPoista
 2. Onnekas sinä, joka sait olla hänen luennolla.

  VastaaPoista
 3. Voi, taas niin kauniin näköistä kakkua! :)

  VastaaPoista
 4. It is very entertaining.... Doing a good yoga workshop and eat healthy food. Thanks for sharing...

  VastaaPoista