Tähän saakka olen synttäriruuista julkaissut norirullat ja puolukkapirakan. Siellä tarjottiin myös nämä pallerot ja nekin loppuivat.
Punajuuri on maultaan hieno juures. Harva käyttää sitä raakana. Se johtuu ehkä sen kovasta rakenteesta. Kun sen hienontaa monitoimikoneessa, siitä saadaan helpommin syötävä rakenne. Maku täydennetään valkosipulilla, muskotilla ja oliiviöljyllä. Rakenteen sitomiseksi ja proteinipitoisuuden nostamiseksi lisätään jauhettuja kurpitsan siemeniä. Punajuuren terveysvaikutuksista voit lukea vaikka tästä.
Lindströmin pallerot:
noin 1/2 kg punajuuria
3 dl kurpitsan siemeniä jauhettuna
1-2 rkl pellavarouhetta (anta paremman rakenteen)
2 rkl oliiviöljy
1 tl suolaa
1 tl muskottia
1/2 valkosipulinkynsi
Laita punajuuret monitoimikoneeseen ja pyöritä kunnes karkea ryynimäinen rakenne. Lisää loput ainekset ja jatka koneen pyörittämistä kunnes alkaa olla tahmea massa.
Älä aja liian kauan, vähän rakeisuutta pitää jäädä. Pyöritä palloja käsin. Ennen kun alat pyörittää massaa, öljyä kädet runsaasti oliiviöljyllä. Näin punajuuren väri ei pääse imeytymään ihoosi.
Tarjoile vihreän kastikkeen kanssa tai minkä tahansa muun lisukkeen kanssa.
Vihreä kastike:
10 cm kurkkua
Kourallinen pinaattia
1/2 dl liotettuja manteleita
suolaa
1 rkl dijon sinappia
1/2 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
Bendaa kaikki ainekset ja tarkista maku.
Bon appetit!
Tosi nätit! Varmaankin kokeilen joku päivä!
VastaaPoista