keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Karpalo Chutney


Chutneyn perusluonne on yhdistelmä tulta, makeutta ja happoa.  Periaatteessa sitä voi tehdä mistä vaan.  Intialainen mangochutney on tunnettu esimerkki. Yleensä chutney keitetään ja käytetään etikkaa ja paljon sokeria.  Toisin voi myös tehdä.
Kun rakensin tämän chutneyn, aloitin omenan ja punasipulin yhdistelmästä.  Pilkotaan tosi pieneksi.  Lisätään tuliset inkiväri ja chili. Makeus saadaan taateleista ja happo sitruunan mehusta.  Tärkeätä on pilkkoa kaikki niin pieneksi kuin veitsitaito riittää.  Laita sekaan karpalot ja murskaa ne vähän. Lisää tarpeeksi suolaa, jotta maut tulevat esiin ja pyöristä tilkalla oliiviöljyllä.


Tarjoile minkä kanssa tahansa mihin tunnet sen sopivan.
Bon appetit!


Olin tänään taas Kaapelitehtaalla Aivokuntokeskuksessa yhdessä Riitan ja Jennin kanssa blendaamassa pirtelöitä. Tule huomenna tsekkaamaan! Olemme siellä vielä muutama päivä.

1 kommentti: