maanantai 11. lokakuuta 2010

Elävää ruispuuroa


Paksu ruispuuro ja karpaloita
Tämä on nyt toinen kerta kun laulan rukiin ylistystä.  Eikä muuten jää viimeiseksi.  Kerran jo kerroin rukiin idätyksestä aamiaista varten ja siinä ateriassa pysytään. Tällä kertaa laitetaan puuroa mutta keittämättä.  Idätetty ruis saa mausteeksi pekanpähkinää ja rusinaa.  Kauden kunniaksi myös vähän karpaloa.  Söin tätä aamiaseksi tänään ja se maistui hyvälle ja piti minut kylläisenä pitkään.

Elävää ruispuuroa:
Idätetty (ja hapatettua) ruista sen verran kun arviot syöväsi
Aineet
kourallinen pekanpähkinöitä
kourallinen rusinoita
pari lusikkaa karpaloita tai puolukoita

Aja kaikki ainekset monitoimikoneessa paksuksi tai löysäksi puuroksi maun mukaan.  Löysä puuro saadaan lisäämällä vettä.  Jätä vähän purtavaksi, eli älä aja liian sileäksi.  Tarjoile niin kuin puuron tykkäät tarjoilla.
Bon apetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti