perjantai 1. lokakuuta 2010

Piirakka

Suu makeaksi
Tällä piirakalla ei ole nimeä vielä. Pohja on tehty sesamsiemenistä ja hunajasta. Se maistuu kuin Halvaa.  Täyte on aika tuhti, joten älä ota liian iso pala.  Koristelin mansikoilla, jotta siihen saataisi vähän raikkaampi sävy.  Aion kehittää tätä piirakkaa vielä kohti täydellisyyttä. Tässä vaiheessa se on vain beta-versio.  Antakaa parannus- ja nimiehdotuksia!

Piirakka:
3 dl sesamsiemeniä
2 rkl hunajaa
Jauhaa siemenet hienoiksi, lisää hunaja ja jatka kunnes pysyy kasassa.  Käytin tähän Vita-Mix blenderini.  Pieni sähköinen kahvimylly jauhaa myös hienoksi mutta hunaja pitää lisätä käsin ettei riko myllyä.  Kauli taikina kahden muovikelmun välillä ohueksi levyksi ja vuoraa piirakkavuoka.
Täyte:
1,5 dl taateleita
1 sitruunan mehu
1,5 dl pinjan siemeniä
1/2 banaani
1/2 dl kookosrasvaa
Blendaa sileäksi massaksi ja täytä kuori. Koristele ja laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi.
Bon appetit!

3 kommenttia:

  1. Minä tykkään tehdä raw piiraiden pohjat yleensä jostain pähkinä-siemen-kuivahedelmä seoksesta. Esim. kuivatut viikunat (joiden siemenistä tulee ihanasti rapisevuutta kun piirakkaa syö), mantelit/pekaanipähkinät, seesaminsiemen. Lisäksi laitan pohjataikinaan yleensä kookosjauhoja tai carob- tai kaakaojauhetta ja sitruunanmehua/omenasta puristettua mehua. Mielenkiintoista miten pinjansiemen toimisi täytteessä, mielestäni siinä on vähän pistävä maku ja siksi kallistun itse yleensä cashewpähkinöihin. :) Tässä jotain ehdotuksia :)

    VastaaPoista
  2. Seesamihunaja-sekoitus on hyvin tyypillinen tälle omalle asuinalueelleni. Pysyikö se hyvin kasassa?Itse tykkään käyttää manteleita ja kookosta,ja sitten jotain kuivahedelmää pohjissa,pysyvät hyvin koossa,mutta aina on kiva tutustua uusiin ideoihin.Herkullisen näköinen torttu!

    VastaaPoista
  3. Sesam-hunaja pysyy todella hyvin kasassa. Ainakin jos sen laittaa Vita-Mixiin.
    Yleensä käytän täytteissä cashew mutta pitipä kokeilla variaatiota. Täytyy tunnustaa ettei toimi yhtä hyvin kuin cashew

    VastaaPoista