tiistai 5. lokakuuta 2010

Vihreät Falaffelit





Ostettiin iso pussi herneen versoja.  Ne ovat maukkaita, ravitsevia ja niin kauniit.  Isossa pussissa  ne olivat lisäksi todella halpoja.  Kun oltiin syöty niitä salaateissa muutama päivä niin alkoi tuntua, etteivät ikinä lopu ja eksoottisuus oli jo poissa.  Miten siis saada versoista jotain omaa ruokalajia?  Tässä se nyt on, ennen olen tehnyt samat pallerot kukkakaalia käyttäen.  Versot olivat aivan loistava korvike ja maku on mukavan hernemäinen.  Mausteita voi käyttää aivan oman maun mukaan. Reseptin mausteet ovat vain ehdotus.



Vihreät Falaffelit  2-3 hengelle:
Tässä vaiheessa lisätään muut ainekset
1,5 l Herneen versoja
2 dl kurpitsan siemeniä
1 rkl pellavarouhetta
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl korianteri
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl jeera
1 tl inkivärijauhetta
Jauhettuja sesamsiemeniä
Käännä pullat sesamjauheessa

Leikkaa ensin versot veitsellä lyhyemmiksi, jotta sopivat paremmin monitoimikoneeseen.  Aja pulsseilla kunnes ylemmän kuvan kaltaiset.  Jauhaa siemenet pellavarouheen kanssa jauheeksi ja lisää versoihin. Lisää myös mausteet ja öljy.  Jatka ajamista kunnes alkaa tulla tahmeaksi massaksi.  Varo mössäämästä liikaa.  Rulla käsin palloiksi ja käännä ne jauhetussa sesamsiemenissä. Tarjoile Salsan ja tahinin kanssa. 

Salsa:
4 tomaattia
Tuoretta basilikaa
1 tl suolaa
mustapippuria
sitruunan mehua
oliiviöljyä
Leikkaa veitsellä tomaatit hienoiksi ja laita siivilään valumaan.  Juo neste aperitiivinä ja hienonna veitsellä tuoreen basilikan.  Sekoita kaikki ainekset.
Tahini:
1 dl sesamsiemeniä
1 tl suolaa
1/2 sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljyä
vettä
Laita blenderiin siemenet, suola, sitruunan mehu,oliiviöljy ja aluksi noin 2 dl vettä.  Blendaa maksiminopeudella kunnes todella sileä. Lisää vettä tarpeen mukaan, että siitä tulee kastike eikä muhennos. Tarkista maku!

Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti