perjantai 29. lokakuuta 2010

Kermainen kukkakaalikeitto

Keiton kermamaisuus ei tule kermasta vaan pähkinöistä ja ravintohiivasta.  Käytin tänään pinjan siemeniä koska minulla sattui niitä olemaan mutta ne ovat aika kalliit.  Sen lisäksi huomasin etteivät ne toimi tässä yhteydessä yhtä hyvin kuin cashew, joka on tosi neutraali ja sopeutuu tehtävään kuin tehtävään.  Kukkakaalin terveysvaikutus on ilmeinen, sehän on kaali. Kaikki kaalit ovat huippu! Kukkakaali on siitä erikoinen verrattuna keräkaaliin, että sitä voi blendata eikä tarvitse juissata. Kaikki aineet blenderiin ja hetken päästä se on valmis.  Varoituksen sana kuitenkin, jos et pidä raa'asta kukkakaalista tämä voi olla sinulla liian vahva makuelämys.

Kermainen kukkakaalikeitto kahdelle:
noin 300 g kukkakaalia
1 tl dijonsinappia
1-2 tl suolaa
1-2 rkl sitruunan mehua
1,5 dl valkoista pähkinää (pinjan, cashew,makadamia, brasil)
0,5 dl ravintohiivaa
3-4 dl vettä
Kaikki aineet blenderiin ja tarjoile.
Bon appetit!

Tänään tapahtui kömmähdys keittiössä. Olin asetellut kaikki raaka-aineet kauniisti esille kuvausta varten.  Nälkä oli kuitenkin niin suuri, että kuvaus jäi väliin.  Tänään pitää pärjätä ilman raaka-aineiden kuvaa.

2 kommenttia: