maanantai 1. marraskuuta 2010

Porkkana korput

Tein porkkanamehua Coway juisserilläni.  Olen jo aikaisemmin huomannut, ettei se ole paras mahdollinen juuresten juissaamiseen.  Puristusjämä oli edelleen niin makea ja maukas, ettei sitä voitu heittää pois.  Laitoin siis pellavansiemeniä joukkoon, levitin pellille ja laitoin kuivuriin.  En olisi ikinä uskonut, että niin pienellä työpanoksella voi saada niin hyvää aikaiseksi.  Pellavasiemenet voidaan myös ensin jauhaa kevyesti tai vaihtoehtoisesti laittaa likoon pieneen määrään vettä ennen kun sekoitetaan porkkanamössön joukkoon.  Tällä kertaa en valmistellut mitään vaan heitin ainekset sekaan ja se oli siinä!

Krakkerit porkkanasta:
Mehustusjämät 1 kg:sta porkkanaa
2 rkl sitruunamehua
1-2 tl suolaa
1 dl pellavasiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
Kaikki aineet monitoimikoneeseen ja ajetaan tasaiseksi mössöksi, jotta pellavat sekoittuisivat mahdollisimman tasaisesti.  levitä kuivurin Teflexalustalle.  Kuivata noin 6 tuntia ja flippaa ritilälle.  Jatka kuivattamista kunnes ovat rapeat.
Bon appetit!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti