torstai 11. marraskuuta 2010

Kaalisalaatti

Harva syö parsakaalin raakana mutta se on oikeastaan ihan mukiinmenevä kunha salaattikastike on sopiva.  Mitä paksumpi ja täyteläisempi kastike, sitä oudoimpia aineksia voit tunkea salaattiin.  Kun jonain päivänä löydän sen täydellisimmän kastikkeen, voin tarjota vaikka mummon villasukat ja vieraat kehuvat herkullisiksi.
Parsakaalin laimentamiseksi laitoin mukaan ihan tavallista keräkaalia, jonka höyläsin juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi.  Päivän salaattikastike voit myös korvata Molekastikkeella tai Pastakastikkeella.  Vaihtamalla kastiketta saat joka päivälle uusi salaatti vaikka yrittäisitkin vain päästä eroon kaalin ylijäämävarastosta.

Täyteläinen salaattikastike:
2 paprikaa
1 pala punasipulia
2 aurinkotomaattia
1 dl liotettuja kurpitsansiemeniä(jos et ehdi liottaa niitä, niin se ei haita)
1/2 avokado
1/2 dl oliivi öljyä
2 tl suolaa
2 rkl balsamico
Blendaa ja sekoita hienonnetun parsakaalin ja höylätyn keräkaalin sekaan juuri niin paljon, että salaatti pysyy kasassa.  Huomaa, että tämä kastike ei paljon eroa yllämainitusta Pastakastikkeesta.  Suurin ero on siemenien valinnassa ja avokadon lisäyksessä. Avokado antaa paksumman rakenteen soosille ja myös pehmentää sen makua.  Jos käyttää cashewpähkinöitä (Pastakastike) niin maku on jo valmiiksi niin pehmeä, ettei se kaipaa avokadoa.
Jos kastike on NIIN hyvä, että haluat uittaa ainekset siinä, voit kutsua tekeleen muhennokseksi.  Se on kastikkeen määrä suhteessa kiinteisiin aineksiin, joka määrää nimikkeen.
Bon appetit!

2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä siitä, että hyvä kastike on raakajutuissa usein se olennaisin osa. Ja varsinkin kaaleissa.

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kokeilla tänään... Tuleeko nää kaikki reseptit myös englannin kielelle? :)

    VastaaPoista