perjantai 5. marraskuuta 2010

Canneloni

Nyt on perjantai ja viikonloppuna voi tehdä jotain ekstra hyvää.  Tämä canneloni ei ole tehty pastasta vaan ohuista kesäkurpitsan viipaleista.  Olen koko prosessissa käyttänyt kolme erityistä työvälinettä: mandoliini, monitoimikone ja blenderi.
Mandoliinilla ohuita viipaleita
Monitoimikoneessa hienonnan tomaatit
Blenderissä tein "juustoa"
Kaikista eniten käytän keittiössä monitoimikonetta.  Halpa sellainen on jo tarpeeksi hyvä.  Hyvä blenderi taas maksaa paljon.  Sen voi korvata hyvällä sauvasekoittajalla mieluummin kuin huonolla blenderillä.  Meillä on Braun-merkkinen sauvasekoittaja ja olen tosi tyytyväinen siihen.

Kun aloitan aterian suunnittelu, aloitan yleensä valitsemalla mikä on proteiinipitoinen aines.  Mikä siemen tai pähkinä on pääroolissa tänään? Tänään vastaus oli saksanpähkinä+cashew. Keitetyssä kasviskeittiössä aloitan valitsemalla päivän palkokasvi, mikä linssi tai papu on tänään pääosassa?  Seuraavaksi päätän mikä vihannes ja tästä alkaa resepti muodostua.  Tänään kaapissa oli kesäkurpitsaa ja tomaatteja. Menetelmiä on hienontaminen, marinointi ja kiinteiden rakenteiden luominen jauhaamalla pähkinöitä tai siemeniä.
Tänään Canneloniin tarvittiin todella ohuiden viipaleiden leikkaamista, juustomaisen massan jauhaaminen blenderillä (sauvasekoittajalla) ja kastikkeen teko monitoimikoneella.  Lisäksi tarvitsin siivilän ylimääräisen nesteen poistamiseen kastikkeesta.

Canneloni on täytettyjä pastatuubeja kastikkeella.  Päivän resepti on siis imitaatio, jota ei kannata tarjota italialaisille ystäville tällä nimellä.  Ruokalajien nimet ovat pyhiä italiassa.

Aineet
Canneloni kolmelle:
7 isoa tomaattia
1 kesäkurpitsa
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl cashew
oliivi öljyä
suolaa
aurinkokuivattuja tomaatteja

Aloita tomaattikastikkeella.  Laita tomaatit paloina monitoimikoneseen 4 pilkotun kuivatun tomaatin kera. Aja kunnes kastike.  Laita kastike tiiviiseen ritilään valumaan.  Siitä valuu lähes puolet pois vetenä.  Tee juusto laittamalla pähkinät, 3 rkl öljyä, 1 tl suolaa ja 3 pilkottua kuivattuja tomaatteja blenderiin.  Mössää aineet massaksi.
Valmiit rullat
Kesäkurpitsalevy ja juusto
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Laita levyn päälle juustoa ja kääri rullaksi. Koko kurpitsa ei kulu tähän ruokalajiin.
Kun kaikki rullat ovat valmiit, viimestele kastike.  Juo pois valunnut vesi ja mausta kastike suolalla, öljyllä, basiliikalla ja timjanilla. Valuta päälle ja tarjoile.
Bon appetit!

1 kommentti:

  1. Vautsi miten kiva ohje, sulla on myös mukava kirjoitustyyli. T. Uusi lukija

    VastaaPoista