Mandoliinilla ohuita viipaleita |
Monitoimikoneessa hienonnan tomaatit |
Blenderissä tein "juustoa" |
Kun aloitan aterian suunnittelu, aloitan yleensä valitsemalla mikä on proteiinipitoinen aines. Mikä siemen tai pähkinä on pääroolissa tänään? Tänään vastaus oli saksanpähkinä+cashew. Keitetyssä kasviskeittiössä aloitan valitsemalla päivän palkokasvi, mikä linssi tai papu on tänään pääosassa? Seuraavaksi päätän mikä vihannes ja tästä alkaa resepti muodostua. Tänään kaapissa oli kesäkurpitsaa ja tomaatteja. Menetelmiä on hienontaminen, marinointi ja kiinteiden rakenteiden luominen jauhaamalla pähkinöitä tai siemeniä.
Tänään Canneloniin tarvittiin todella ohuiden viipaleiden leikkaamista, juustomaisen massan jauhaaminen blenderillä (sauvasekoittajalla) ja kastikkeen teko monitoimikoneella. Lisäksi tarvitsin siivilän ylimääräisen nesteen poistamiseen kastikkeesta.
Canneloni on täytettyjä pastatuubeja kastikkeella. Päivän resepti on siis imitaatio, jota ei kannata tarjota italialaisille ystäville tällä nimellä. Ruokalajien nimet ovat pyhiä italiassa.
Aineet |
7 isoa tomaattia
1 kesäkurpitsa
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl cashew
oliivi öljyä
suolaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
Aloita tomaattikastikkeella. Laita tomaatit paloina monitoimikoneseen 4 pilkotun kuivatun tomaatin kera. Aja kunnes kastike. Laita kastike tiiviiseen ritilään valumaan. Siitä valuu lähes puolet pois vetenä. Tee juusto laittamalla pähkinät, 3 rkl öljyä, 1 tl suolaa ja 3 pilkottua kuivattuja tomaatteja blenderiin. Mössää aineet massaksi.
Valmiit rullat |
Kesäkurpitsalevy ja juusto |
Kun kaikki rullat ovat valmiit, viimestele kastike. Juo pois valunnut vesi ja mausta kastike suolalla, öljyllä, basiliikalla ja timjanilla. Valuta päälle ja tarjoile.
Bon appetit!
Vautsi miten kiva ohje, sulla on myös mukava kirjoitustyyli. T. Uusi lukija
VastaaPoista