keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Punainen muhennos

Olen aikaisemmin käyttänyt tätä samaa mureketta palleroihin, eli murekepihveihin.  Nyt tätä samaa taikinaa laimennetaan varoivaisesti, että saadaan muhennos.  Niksi on sekoittaa kastiketta käsin varovaisesti niin, ettei mureketaikina ja kastike sekoitu liian tasaisesti. Näin muhennos saa mielenkiintoisen rakenteen ja maut yhdistyvät suussa jännällä tavalla.  Tämä on esimerkki siitä, miten samasta lähtökohdasta saadaan eri ruokalaji pienellä lisäyksellä.  Ei tullut palleroita vaan tuli muhennos.  Alkuosa työstä oli sama.

Punainen muhennos:
1/2 kg punajuuria
2 dl kurpitsan siemeniä
2 rkl pellavarouhetta
1-2 tl suolaa
muskottia
Jauhaa siemenet rouheen, suolan ja muskotin kanssa blenderissä hienoksi jauheeksi. Laita punajuuret palasina monitoimikoneseen ja lisää jauhettu tavara. Aja kunnes tasainen massa. Tee kastike:
Laita monitoimikoneeseen
3 tomaattia
3 aurinkokuivattuja tomaatteja
3 cm purjoa
Pieni nippu persiljaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
Aja pulssitoiminnalla kunnes kuvan näköinen. Sekoita nyt käsin massa ja kastike niin, etteivät sekoitu liikaa.  Tarjoile mielellään riisin kanssa.  Jäin riisittömäksi kun oli niin vähän aikaa.

On tullut muutama päivä syötyä 90% raakaa ja jopa mässäämättä.  Astangaharjoitus lähti suorastaan lentoon!  En ole pitkää kokenut kehoni niin taipuisaksi kuin eilisen aamuharjoituksen aikana.  Palautuminen harjoituksesta on myös ollut aivan eri luokkaa.  Vaikka tiedän, että näinhän sen pitäisikin vaikuttaa, hämmästyn joka kerta yhtä paljon.  On yhä helpompaa pysyä kohtuulliessa syömisessä mutta kuitenkin välillä lipsuu ja tulee mässättyä.  Mitä mässää ei ole niin merkityksellistä.  Fakta on vaan, että ruuansulatus vie niin paljon aikaa ja energiaa mitä muuten voisi käyttää muuhun.  Nauttikaa kuitenkin joka suupalasta!
Bon apetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti