tiistai 9. marraskuuta 2010

Molekastike

Näyttää hälyttävästi makkarakastikkeelta!
Tänään kokeillaan yllättäviä makuyhdistemiä.  Meksikolaisessa keittiössä tarjoillaan kanaa Mole kastikkeessa.  Kastike sisältää suklaata ja chiliä ainakin.  En muista tarkkaan mitä perusaineita kastike sisältää muuta kuin, että siinä on tomaatteja.  Muistan vain sen, että olipa hyvää.

Otin rakennusaineeksi tomaatteja ja punainen paprika, sakeuttamaan ja proteiiniosaksi valitsin saksanpähkinöitä.  Kaakaopavut ja kaakaojauhe sai korostajaksi kookosrasvaa.  Hapoksi sitruunaa ja makeutena taateli.  Mausteet olivat kaneli, chili, inkiväri, jeera ja korianteri.  Nämä mausteet löytyvät muutenkin meksikolaisesta keittiöstä.  Molen juttu on suklainen chilipolte ja chilistä ja inkiväristähän sitä saa.

Menetelmä kastikkeessa oli siis blendata tomaatteja pähkinöiden kera.  Kaikki muu on makujen kanssa leikkimistä.  Kiinteäksi aineeksi kastikkeeseen laitoin kesäkurpitsaa ja paprikaa, niistä tuli mukavalla tavalla purtavaa ja ne sopi hyvin kastikkeen maun kanssa.

Molemuhennos kahdelle:
3 tomaattia
1 paprika
2 aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
4 taatelia
2 rkl kookosrasvaa
1/2 dl kaakaopapuja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl jeera
1 tl korianteri
1 tl tuoretta inkiväriä
1 tl kanelia
Blendaa tasaiseksi kastikkeeksi ja kaada pilkottujen kesäkurpitsa- ja paprikapalojen päälle. Sekoita ja tarjoile kukkakaaliriisin kera.
Kukkakaaliriisi:
1 dl cashew
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
3 dl kukkakaalipaloja
Aja pähkinät ja suola monitoimikoneessa jauheeksi. Lisää kukkakaali ja öljy ja aja pulsseilla kunnes kaikki on tasainen ja irtonainen ryynimäinen massa.
Bon appetit!

1 kommentti:

  1. Kiva ohje! Olen syönyt joskus kauan sitten meksikolaista mole-kastiketta;nyt olisi kiva kokeilla tätä raakaversiota!

    VastaaPoista