keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Juissauksen alkeet

1 kg ananas, 3 mandariinia, 1 sitruuna

Tänään on keskiviikko, joten puhutaan juissauksesta. Pidän juissausta helpoimpana tapana ottaa ensimmäinen askel kohti parempaa syömistä.  Mehun juominen ei tietenkään korvaa syömistä, siinä on kuitenkin etunsa.  Saat elimistöösi ahdettua todella paljon tuoretta vitaalisuutta herkullisella tavalla.  Voidaan kuvata tätä menetelmää putkena.  Kun toisesta päästä työnnät hyvää tavaraa sisään, niin toisesta päästä putoaa huonot tavarat ja tavat pois.  Ei mitään pakottamista eikä nipottelua.  Hyvää sisään ja pahaa pois!!! Herkulliseen tuoremehuun tulee terveellä tavalla himo, sitä haluaa lisää.  Keho saa paljon hyödyllisiä vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä sekä aineita, joista meillä on toistaiseksi vähemmän tietoa.  Tulos on kuitenkin, että juominen vaikuttaa terveellisellä tavalla meidän kokonaisvointiin.

Tästä juopottelusta paranee kehon emäs-happo tasapaino.  Se vuorostaan vaikuttaa makeisten- ja roskaruuanhimon vähenemiseen.  Olemme jo positiivisessa kierteessä.  Hyvästä seuraa vielä parempaa!  Vähän niin kuin käänteinen viinakierre, missä huonommasta mennään vielä huonompaan.  Toinen myönteinen seuraus on, että kehomme kaipaa parempaa ruokaa.  Kiinnostus ruokaan herää. Tavanomainen arkiruoka ei olekaan enää koko totuus.  Herää kysymys, onko olemassa parempaa?

Nyt olemmekin kohdassa, missä on helpompaa parantaa ruuan laatu.  Ei sen tarvitse olla 100% vegaaninen raakaruoka.  Pääasia on, että aletaan kuunnella oman kehon viestit syömästämme ruuasta.  Onko kaikki hyvin vai seuraako jokaista ateriaa parin tunnin zombimainen olo?  Onko zombina hyvä olla vai kaipaatko ihmismäisempää oloa?  Tärkeä kysymys.  Parannus ruokavalioon saattaa olla yllättävä.  Esimerkiksi joogaopettaja Anna Forrest syö lihaa, mieluiten riistaa. Rawfood guru Daniel Vitalis on vaihtanut ruokansa radikaalisti.

Kun alat juissata ja juoda ainakin litran vastapuristettua mehua päivässä, valmistaudu muutokseen!!!

Perusohje juissaukseen:
Joku näistä:

Omena
Porkkana
Punajuuri
Appelsiinia
Greippiä
Mandariinia
Ananas
Lisäksi:
Mikä tahansa kaali
Varsiselleri
Kesäkurpitsa
Kurpitsaa
Kurkku
Fenkoli
Laita aina maun takia:
½ sitruuna
Yhteensä ainakin ½ litraa, juo mielellään  ennen ateriaa niin syönti on hillitympi.
Bon appetit!

P.S. Ananaksen terveysvaikutukset täältä

2 kommenttia:

  1. Tämä 100% raakaruuan kyseenalaistaminen alkaa olla nyt yleistä. Onko turhaa kaventaa ruokavaliotaan äärimmilleen jos raakaruuan hyödyt tulevat jo 75% raakailulla? Minä ainakin mietin sitä. Lihaa en ole syönyt enää neljään viiteen vuoteen, mutta kalaa syön edelleen silloin tällöin. Minä en voi sanoa, että olotilani olisi muuttunut merkittävästi energisemmäksi raakaruuan myötä, mutta joihinkin vaivoihin olen saanut apuja. Voisiko tämä johtua myös siitä että jatkuva leivän puputtaminen on jäänyt ja syön enemmän hyviä rasvoja sekä tietenkin paljon kasviksia/hedelmiä?

    Myös ajatus siitä mistä Daniel Vitaliskin kirjoitti, että iso osa raakaruuastamme (erityisesti superfoodit) on raahattu tänne maapallon toiselta laidalta. Miten luonnollisesta se nyt on?

    Sulla on kiva blogi. Kiitos kaikista resepteistä, toivottavasti saat kokkokirjan aikaiseksi.

    VastaaPoista