perjantai 22. lokakuuta 2010

Pastakastike

Joskus ei jaksa tehdä muuta kuin keittää pastaa ja tarjota se jollain kastikkeella. Tässä on ehdotus kastikkeelle pasta, riisille tai mille tahansa.  Se on täynnä punaista väriä ja makua.  Sen lisäksi cashewit antavat lisäproteinia, joten nälkä pysyy loitolla.  Juttu on löytää sopivan määrän sipulia ja varsiselleriä sinun makusi mukaan.  Aurinkokuivatut tomaatit antavat lisäsyvyyttä makuun.  Tänään jouduin tekemään kastikkeen sauvasekoittimella koska blenderini on Kaapelitehtaalla Aivokuntokeskuksessa.  En jaksa raahat sitä joka ilta kotiin.  Varustelutasosta huolimatta kastike onnistui hyvin.  Se todisti oikeaksi teoriani siitä, että hyvä sauvasekoitin on parempi kuin huono blenderi.

Pastakastike kolmelle:
3 punaista paprikaa
3 aurinko tomaatteja
1/4 punasipuli
1/2 sellerin varsi
3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
2 dl cashew pähkinää

Blendaa kaikki ainekset paitsi sipuli ja selleri tasaiseksi kastikkeeksi ja mausta haluamallasi yrtillä. Pilko sipuli ja selleri mahdollisimman hienoksi ja sekoita joukkoon. Tarkista maku ja tarjoile vaikka pastan kera.
Bon appetit!

1 kommentti:

  1. Vielä parempi, kun korvaa pastan kesäkurpitsalla - siitä tulee kätevästi pastan korvike, kun kuorii vihreän kerroksen pois ja sitten vaan samalla kuorimaveitsellä tekee ohuita suikaleita. Eikä tarvii keittää!

    Kiitos hienosta blogista.

    VastaaPoista