tiistai 23. marraskuuta 2010

Lanttulaatikko


Mission accomplished!  Raaka lanttu on löytänyt seksikkään muodon.  

Jouluksi voin siis laittaa lanttulaatikkoa kuumentamatta.  Jippo oli sekoittaa sen bataatin kanssa, joka on aika lähellä lanttua, ja pehmentää maun makadamiapähkinöillä.  Pehmeän rakenteen saamiseksi tarvittiin Vita-Mix blenderi.  Jos onnistut saamaan kermamaisen pehmeän rakenteen jollain toisella blenderillä niin laita kommentti!  Se hyödyntäisi moni lukijaa.

Asiaan siis:
Lanttulaatikko kolmelle
500 g lanttua
300 g bataattia
3 dl makadamia
2 tl suolaa (maun mukaan)
1/2-1 tl muskottia
2 rkl oliiviöljyä
Jauhaa pähkinät suolan ja muskotin kanssa tahnaksi blenderissä. Lisää öljy ja juurekset pieninä kuutioina ja blendaa tasaiseksi kermamaiseksi massaksi.  Jos sinulla on Vita-Mix on riski, että ajat sitä massaa liian löysäksi. Pysäytä ajoissa.  Laita tarjoiluvuokaan.
Bon appetit!

3 kommenttia:

 1. Kiitos mainiosta blogista:) <3

  Tein äsken Vitamixilla raakaa lanttulaatikkoa, mutta kysyisin, miten pystyt Vitamixilla blendaamaan raa'at juurekset ilman vettä? Itselläni ainakin haastetta sen kanssa ja melkein tarvisi monitoimarilla esipilkkoa...

  T. quinoaa!-Heidi

  VastaaPoista
 2. Ei mitään ongelmaa kun koko ajan työntää tampilla kaman alaspäin. Jos jatkaa liian pitkään siitä tulee keittoa. Leikkasin juurekset ensin reiluihin kuutiohin, ei muita valmisteluja. Tamppi eli se puikko, jolla työnnetään kannen läpi on avain tällaiseen blendaamiseen.

  VastaaPoista
 3. Ok, kiitos vastauksesta. En ole oikein opetellut kunnolla Tampin käyttöä, mutta nyt näköjään pitää ehdottomasti :)

  Parasta joulun aikaa!

  VastaaPoista