perjantai 26. marraskuuta 2010

Suklaakeksejä

Vihdoinkin asiaa, suklaa! Nämä keksit ovat välimuotoa Browniesta ja raakasuklaasta. Pikkasen hajoavat jähmettymisenkin jälkeen. Vaikein työvaihe on jättää ne tunniksi jääkaappiin jähmettymään, sinua on nyt varoitettu!  Viikonloppu tulossa ja herkutteluvaihde menossa päälle?  Antaa mennä vaan, tämä on selkeätä turbokamaa.  Se saa herkkuakkusi ladattua niin että masu hyrrää ja suupielet löytävät oikean suunnan painovoimaa vastaan.

Suklaakeksejä:
1 dl cashew
1 dl saksanpähkinää
1 dl taateleita
kourallinen rusinoita
kourallinen kaakaonibsejä
1 rkl hunajaa
1 dl kaakaojauhetta
1 dl kookosrasvaa (sulatettu)
ripaus suolaa
Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja kunnes massa on tahmea.  Muotoile keksejä tästä löysästä massasta ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Bon appetit!

7 kommenttia:

 1. Ihan mahtava blogi <3 Niin helposti lähestyttävä. Jotkut raakaruokablogit sisältävät hieman syyllistäviä sävyjä. Täällä niitä ei ole!

  Minkälaisia ruokia suosittelisit astangajoogaharjoituksen jälkeen? Palautumisen kannalta erityisesti. Itse joogaan lähinnä iltaisin. Aikaisesta aamujoogasta on lähinnä kokemusta kesän 2010 Houtskarista. Tuorepuuro, tuhdit leivät ja hedelmät toimivat kyllä joogan jälkeisenä aamupalana.

  Sanna

  VastaaPoista
 2. Uu! Helppo homma ja ihania. Mulla on täällä suupielet suklaassa - ja ylöspäin ;)

  Mulla on ollut viime aikoina normaalia runsaamman, kiinteämmän ja lämmittävämmän ruoan tarve. Johtuu varmaan tästä kaamoksesta. Tämä tuli juuri tarpeeseen, kiitos.

  VastaaPoista
 3. Sanna, itse en joogaa iltaisin niin ei ole kokemusta miten palautuisi parhaiten illalla. Oma kokemus on ollut vaikeuksia mennä ajoissa nukkumaan kun ei väsytä. Aloittaisin juissaamalla vihannespitoisia juisseja ja sitten fiilistelisin kuinka paljon nälkää minulla on tämän jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Paras raakaruokablogi, mitä tiedän. Seuraan lukuisia. Ohjeet maalaisjärkeenkäypiä, tyyliin "ota kilo nauloja, vasara, lyö, valmis." ;D

  VastaaPoista
 5. Puuseppä kiittää! Tähän on pyritty.

  VastaaPoista
 6. No niin. Keksejäkin on nyt kokeiltu. Kaikenlainen suklaan- ja makeanhimo täyttyy jo muutamasta keksistä. Eli ovat kyllä varsin täyttä tavaraa! Valmistin reseptin mukaan keksejä kolmelle hengelle ja vain alle puolet saatiin yhdellä istumalla syödyksi, tosin tarjolla oli muitakin herkkuja.

  VastaaPoista
 7. Voi nam! Nää oli niiiin parhaita keksejä ikinä! :)

  VastaaPoista