keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Burger

Ota kunnon puraisu!
Kun tekee tämän burgerpihvin on mukava tarjota se kahden krakkerin välillä.  Rakenteilla on nimittäin väliä.  Burgerpihvi on aika pehmeä rakenteeltaan ja se pääsee loistamaan paremmin kun rakenteellinen vastapaino, rapsakkuus, on samassa puraisussa.  Laita väliin Molekastike, salaattia, tomaattia, sipulia ja jos leuat vielä venyvät vähän avokadoa. 
Tämänkaltainen pihvi olen myös tehnyt punajuuresta vaikka se silloin esiintyi palleroiden muodossa. Pallosta saadaan pihvi litistämällä, näin helppoa se on.  Sitäkin on mukava tarjoilla kuvan mukaisesti.Toinen tapa tarjoilla tätä on Molekastikkeen kera näin:
Runsaasti kastiketta, nam!
Tämä burgerpihvi on täynnä täyttävää kamaa, joten varoitan sen täyttävyydestä.  Ei jää nälkä tämän aterian jälkeen.  Punajuuripalleroissahan yli puolet on juuresta ja vasta loput on siemeniä.  Tässä lähes kaikki on siemeniä.

Burgerit kolmelle:
1,5 dl kuorettomia hampunsiemeniä
1,5 dl kurpitsansiemeniä
4 aurinkokuivattuja tomaatteja (ei marinoituja vaan oikeasti kuivat)
Aineet
1 tl suolaa
Inkivärijauhe
Korianteri
Muskottia
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl kookosrasvaa
1 tomaatti
Jauhaa kurpitsan siement ja kuivatut tomaatit hienoksi blenderissä.  Laita jauho monitoimikoneeseen muiden ainesten kanssa paitsi tomaatti.  Aja massaa lisäten tomaatti pala palalta kunnes massa pysyy kasassa.  Voi olla, että koko tomaattia ei tarvita.  Sen tarkoitus on vain antaa kosteutta sitoamaan massan.  Muotoile pihvejä ja leivitä ne sesamsiemenillä.  Pihvit ovat vielä aika löysät, joten laita ne jääkaappiin jähmettymään tunniksi. Tarjoile omalla tavallasi.
Bon appetit!

3 kommenttia:

  1. Oli muuten tosi hyvää, kannattaa kokeilla. Nälkä meni naapuriin. Riitta vaimo

    VastaaPoista
  2. Nyt tuli nälkä... Laittakaapa muutama Tallinkkiin.. tulen satamaan vastaan :).

    VastaaPoista
  3. Hei mä tein näitä!!!! Ja ne oli ihania, etenkin tykkäsin molekastikkeesta! Ja onnistuin hyvin mun KitchenAidilla, it works! :) Ihania reseptejä!

    VastaaPoista