keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Vappupalloja tomaattikastikkeella

Ei se eilinen mureke riitä vegeosastoksi vappupöytään. Lisää tarvitaan! Nämä pallot ovat eräänlainen Falaffelversio. Chilin tulisuus yhdistettynä korianteriin saa hyvän täydennyksen tomaatti-tilli yhdistemästä.
Tomaattikastikkeen suurustin Chiasiemenillä. Maailman yksinkertaisin juttu, sekoitat soosiin ja odotat. Parinkymmenen minuutin päästä ne ovat turvonneet ja soosilla on mielenkiintoinen rakenne. Lisäksi Chiat ovat varsinaisia ravintopommeja.  Tein itse tomaattimehuni Coway mehustimella. Etuna tässä on, ettei mehuun vispaudu turhaan ilmaa. Väri pysyy parempana.

Vappupallot:
noin 300 g kukkakaalia
2 mietoa chiliä, poista siemenet
1 sitruunan kuori
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljyä
2,5 dl kurpitsansiemeniä
2 rkl pellavansiemeniä
2 tl suolaa
2 tl korianteriä
1 tl jeera

Jauhaa siemenet kuivien mausteiden kera hienoksi. Laita kulhoon. Laita kukkakaali, chilit, sitruunan kuori ja mehu sekä oliiviöljy monitoimikoneeseen ja aja hienoksi ryynimäiseksi massaksi. Varo ajamasta liian hienoksi koska silloin siitä tulee liian vetistä, eikä siemenet pysty imemään itseensä kaiken nesteen. Siirrä massa kulhoon ja sekoita jauhettujen siemenien kera. Muotoile palleroita ja tarjoile tomaattikastikkeen kera. Voit myös laittaa pallerot kuivuriin neljäksi tunniksi, niin saat rapean pinnan niihin ja voit tarjota ne 41 asteen lämpöisinä.


Tomaattikastike:
3 dl tomaattimehua
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2-3 rkl Chia siemeniä
3 rkl pilkottua kevätsipulia
3 rkl pilkottua tilliä
Sekoita kaikki ainekset käsin ja anna turvota parikymmentä minuuttia. Jos soosi on vielä liian löysä, lisää Chiasiemeniä ja anna taas turvota.

Huomaa, että taas tehtiin mureke niin kuin eilen. Tänään ainekset ja mausteet ovat erilaiset. Muotoilu on erilainen ja kastike on erilainen. Samalla menetelmällä saatiin siis aivan erilainen ruoka!

Tästä päivästä lähtien Syömisen Iloa kuuluu Evitalehden suosikkiblogeihin. Tämä tuli niin kuin Jäätteenmäen faksi, täysin yllättäen ja pyytämättä. Olen tästä hyvin kiitollinen sekä ylpeä. Kiitos teille lukijoille, joku on ilmeisesti kertonut asiasta eteenpäin. Jatketaan kokkailua.

Bon appetit!

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana ja raikas blogi. Kiitos tuhannesti tästä, tulee itselläkin fiilis alkaa väsäämään näitä. Ihanaa vappua!

    VastaaPoista
  2. Laitoin loput palleroista kuivuriin neljäksi tunniksi ja wau! Olipa maku kehittynyt.

    VastaaPoista
  3. Wow, everything looks so delicious. I would love to try it out!

    VastaaPoista