tiistai 19. huhtikuuta 2011

Pasha

Pasha on aina kuulunut minun pääsiäsherkkuihini. Kykyni syödä tätä todella tätyttävää makeata herkkua on hämmästyttävä. Olen usein ennen tehnyt sitä itse.  Siihen kuuluu rahkaa, sokeria, kermaa, munaa ja voita.  Mauksi laitettiin rusinoita, mateleita ja muita herkkuja aina oman maun mukaan.  Olen kriittinen Pashan kuluttaja ja petyn usein kaupan tuotteista.

Olen jo nähnyt niin monta juustoreseptiä missä käytetään pähkinöitä, että kokeilin ekaa omaa versiota Pashasta. Ja voi Pyhä Sylvi kun on HYVÄÄ!! Ei uskoisi, että se on tehty vain Cashewpähkinöistä eikä edes käytetty voita.

Pasha:
3 dl Cashew, liota ainakin 4 tuntia ja kaada vesi pois
1/2 - 1 dl hunajaa maun mukaan
2-4 rkl sitruunan mehua
Siemenet vaniljatangosta
Laita blenderiin ja aja kunnes on todella sametin sileä. Lisää sen verran vettä ajon aikana, että massa pyörii tasaisesti. Se ei haita jos tulee vähän löysäksi. Maista ja varmista, että makeus ja sitruunan raikkaus on sinun makusi mukaan.
Siirrä kulhoon ja lisää rusinoita, liotettuja ja pilkottuja manteleita, kardemumma, raastettua sitruunankuorta ja sekoita käsin.  Kaada taikina kahvisuodattimeen ja laita valumaan jääkaappiin ainakain kuudeksi tunneksi tai yön yli.

Kumoa ja koristele maun mukaan.
Bon appetit!

Massasta valuu nestettä. Juo, se on hyvää!

6 kommenttia:

 1. Ihana resepti Magnus,kiitos vaan:) Olin ihan unohtanut pashan olemassaolon,joka myös on kuulunut herkkuihini.Ihana ja helppo pasharesepti tässä sinulla:)

  VastaaPoista
 2. Huomisen mämmistä taas ei ole onnistumisen takeita!

  VastaaPoista
 3. Oi, hyvältä vaikuttaa! Kiitos, pitää kokeilla. :)

  VastaaPoista
 4. Wautsi! Ehkä mä tänä vuonna vihdoin lämpenen pashalle ja mämmille...

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä! Odotan todella innolla mämmireseptiä :D. Liekö sen raakaistaminen edes mahdollista?

  VastaaPoista
 6. Itse tein myös raakapashaa ja hyvin maistui. Ohje oli jotakuinkin sama.

  VastaaPoista