tiistai 17. tammikuuta 2012

Hamppukeitto

Hamppu on loistava ravintokasvi sen lisäksi että siitä saa raaka-ainetta kankaisiin. Todellinen hyötykasvi, joka olisi mielenkiintoista kasvattaa suomen oloissa. En tiedä miten se viihtyy täällä mutta jos sinä tiedät, voisitko jättää kommentti kaikkien iloksi.
Tämä on aivan tavallinen peruskeitto, jota voit tehdä millä siemenellä ja pähkinällä tahansa. Idea on blendata pähkinöitä tai siemeniä veden ja mausteiden kanssa maistuvaksi liemeksi. Pilko, raasta tai suikaloi haluamasi vihannekset liemeen ennen tarjoilua. Tee oma variaatio!

Hamppukeitto kahdelle:
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
4 dl vettä
5 aurinkokuivattuja tomaattia
1 rkl valkoista misoa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hamppuöljyä (oliiviöljy käy)
1/2 sitruunan mehua
Mausteeksi pieni pala punasipulia ja inkiväriä, voit käyttää mitä mausteita tahansa ja luoda keitolle uusi ilme.
Blendaa kaikki tasaiseksi liemeksi ja maista. Korjaa maku jos tarvitsee. Suikaloi keittoon niitä vihanneksia, jotka löydät kaapista. Tänään löytyi tomaattia, punasipulia, fenkolia ja persiljaa.

Oli mahtavan hyvää!

3 kommenttia:

  1. Ihana keitto-ohje jälleen, kiitos!

    En tiedä mitään hampun viljelystä käytännössä, mutta ainakin viljely onnistuu Suomen oloissa ja joistain nettikaupoista ainakin saa kotimaista hampunsiementä. Tuottaja on usein tämä sama: http://www.kaarloimpola.fi/index.php?pinc=7

    VastaaPoista
  2. Myös Tuusulassa sijaitseva Lassilan tila viljelee öljyhamppua ja ainakin Helsingin Ruohonjuuresta voi ostaa heidän tuotteitaan. Hamppuhan on vallan helppo viljeltävä! http://www.lassilantila.fi/

    VastaaPoista