keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Anti pasto

Italiassa on helppo olla kasvissyöjä. Ravintolassa voit tilata kasvisaterian herättämättä huomiota koska niin monet ruokalajit ovat kasvisruokia aivan luonnostaan. Esimerkiksi anti pastot ovat olleet ihania. Ne ovat yleensä vihanneksia, joita on grillattu tai kypsytetty jollain muulla tavalla ja sen jälkeen marinoitu. Kypsentäminen pehmentää rakennetta ja antaa oman makunsa. Rakenteen pehmentämiseen käy myös vanha kunnon leipäkaulin. Suola ja happo pehmentää myös rakennetta.
Yhdistin nämä kaulimalla suolaa ja happoa ohueksi leikattuihin vihanneksiin. Mitä ohuemmaksi leikkaat sitä helpompi on pehmentää kaulimella. Paprika vaati aika kovan työn mutta muut vihannekset sain leikattua mandoliinilla sen verran tasaisen ohueksi, että kaulin teki hyvän työn. Jos sinulla ei ole mandoliinia voit kokeilla leikata juustohöylällä. Veitsivirtuosit eivät tietenkään käytä muuta kuin terävää kokkiveistä.

Anti pasto:
Paprikaa
Kesäkurpitsaa
Fenkolia
Suolaa
Sitruunan mehua fenkolille
Hunaja-omenaviinietikkaa kesäkurpitsallle
Balsamicoa paprikalle

Leikkaa paprika poikki molemmista päistä niin, että saat "putken". Halkaise tämä putki pituussuuntaan niin saat kaksi helposti kaulittavaa levyä. Kesäkurpitsa ja fenkoli leikkaat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Käsittele yksi sortti kerrallaan. Laita siivut leikkuulaudalle, sirottele suolaa päälle ja ruiskuta vähän happoa. Kaulimella pehmennät siivuja niin, että suola ja happo pääsee kunnolla vihannesten sisään. Tämä pehmentää niiden rakennetta mukavasti.
Fenkoli saa kyytiä
Voit antaa vihannesten jatkaa marinointi, jokainen sortti erikseen, pari tuntia tai tarjoilla heti. Tarjoillessasi ryhmittele vihannekset lautaselle ja ripottele oman maun mukaan yrttejä päälle. Viimeistele lorauttamalla oliiviöljyä päälle.

Mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti