Heti aluksi pitaa sanoa, ettemme syo paljon raakaruokaa taalla Intiassa. Jos olisitte taalla ymmartaisitte miksi. Aasiassa matkustaville vihje, ala koskaan kay keittiossa katsomassa missa olosuhteissa ruoka valmistetaan. Turha hankkia traumoja asiasta, johon et voi vaikuttaa.
Finnairin lennolla Delhiin olimme tilanneet aasialainen kasvisruoka. Se on aina hyva valinta milla lentoyhtiolla tahansa. Jatkolennoilla Trivandrumiin erikoisruokavaliota ei tarvinnut tilata. Kasvisruoka on oletusarvo ja oli todella hyvaa. Taalla intian Keralassa kasvisruoka on vallitseva normi. Se on myos helppo ymmartaa kuumuuden takia. Puolessakin tunnissa ehtii pala kala kehittaa bakteerikannan, jota et halua elimistoosi. Lihassa ja kalassa pesii bakteereita joita et valttamatta maista. Huomaat ruokamyrkytyksen liian myohaan. Pilaantunut kasvis maistuu pilaantuneelle, ei voi huijata huonoilla aineksilla.
Toinen nakokanta on etta liha on kallista tuottaa. Miksi siis kierrattaa ruoka elaimien kautta sen sijaan etta soisi ruuan heti itse?
Taalla Kovalammissa asumme hotellissa, joka nayttaa kreikkalaiselta ja on italialaisen pariskunnan rakennuttama. He ovat meidan ihastuttavat isannat, jotka huolehtivat hyvinvoinnistamme kaikin keinoin. Tulen viela laittaan kuvia Maurosta ja Marinasta heti kun saan kuvia siirrettya kamerasta. Tama on siis kuvaton postaus talla kertaa.
Aamu alkaa kello kuudelta Hotelli Peacockin katolla. Lino Mielen workshoppiin on saapunut noin sata Astangajoogan harrastajia ympari maailmaa. Ekat ovat jo kello 5.30 paikan paalla. Ensin avustan Linoa ja sen jalkeen teen omaa harjoitusta. On mahtava fiilis taas paasta maestron valvovan silman alle vaantaytymaan haastaviin asentoihin. Koen myos, etta on suuri kunnia paasta avustamaan muita heidan harjoituksessa. Tama kunnia on jatkunut jo kahdeksan vuotta ja toivottavasti ei koskaan lopu.
Treenin jalkeen odottaa Paradeshin mahtava aamiainen. Tama on jo oma luku josta kerron seuraavassa postauksessa. Kuvia ja videoita loytyy Jocken blogista.
Bon appetit!
Hyvää alkanutta vuotta Intiaan.
VastaaPoistaIhan ymmärrettävää,että raakaruokaa ei voi siellä pahemmin syödä,kun hygieeniset olosuhteet ovat niin ja näin.