sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Ravintolapäivän suklaamousse


Kesti taas vähän aikaa palata koneen äärelle. Olisi niin paljon helpompaa ottaa tavaksi postata joka päivä. Olen näköjään mestari siirtää asioita huomiseen.
Ravintolapäivän menussa oli jälkkärinä suklaamousse. Se on nyt niin yksinkertaistettu versio, ettei helpommaksi voi enää muuttua. Työvälineenä riittää monitoimikone.
Tarjoilin tätä äskettäin vanhemmilleni kertomatta että se on terveellistä raakaruokaa. Molempien mielestä se oli aivan syntisen herkullista. Lopuksi kerroin, ettei se sisällä sokeria, kananmunaa tai kermaa ja että se kaiken lisäksi on terveellistä. Siinä vaiheessa isän suu meni hiukan mutrulle ja hän alkoi väittää, ettei se ole niin hyvä kuin mitä se ensin tuntui.

Tällä kertaa olen punninnut aineet ja suluissa on "noin"-mitta.

Suklaamousse:
200 g avokadoa (noin 2 isoa)
130 g hunajaa (noin 1,5 dl)
130 g sulatettua kookosöljyä (noin 1,5 dl)
35 g raakakaakaojauhe (noin 3/4 dl)
1 vaniljatangon sisus
Laita kaikki aineet paitsi kaakao monitoimikoneeseen ja aja sileäksi massaksi.
Lisää kaakaojauhe ja aja kunnes se on hyvin sekoittunut. Pursuta kauniiksi annokseksi ja tarjoile muutaman puolukan kanssa. Voit tietenkin tarjoilla ilman pursutusta. Se jähmettyy jääkaapissa joten jos haluat kiinteämmän moussen niin annan sille pari tuntia jääkaapissa.

Bon appetit!

P.S Raakakurssille parin viikon päästä on vielä tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti