torstai 25. marraskuuta 2010

Vihreä curry

Talvi on täällä ja kaipaan mausteisempaa ruokaa.  Aion tehdä vähintään kolme erilaista Currya - vihreä, punainen ja keltainen.  Tänään aloitin vihreällä.  Lämpimässä keittiössä Curry on usein kookosmaitopohjainen mausteinen muhennos.  Sitä saa ainakin intialaisessa ja thaimaalaisessa keittiössä.  Mausteiden ja kookosmaidon käyttö on juonen ydin.  En tiedä kuinka paljon purkitettu kookosmaito on lämmitetty mutta luulisin, ettei sitä voi kutsua raa'aksi.  Käytän sen sijaan kookoshiutaleita tai kookoslastuja.  Näin ruohonjuuressa myös kookosjauhetta mutten ole sitä kokellut vielä.  Onko kenelläkään käyttökokemuksia?
Mausteiden kanssa on aina vapaat kädet.  Käytä niitä mausteita joista pidät ja yhdistele rohkeasti. Reseptin mausteet ovat vain ehdotus mutta ainakin ne toimivat tosi hyvin yhdessä.  Mitä vihanneksia laitat muhennokseen on myös täysin freestyle juttu. Proteinia kastikkeeseen tuo tänään kurpitsan siemenet, jotka valitsin lähinää niiden vihreän värin takia.

Sitruuna ja taatelit puuttuvat kuvasta 
Vihreä Curry kahdelle:
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kurpitsan siemeniä
3,5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
kourallinen baby pinaattia
3-4 taatelia
2 tl suolaa
1 tl korianteri
1 tl jeera
1 tl inkiväri
1/2 tl muskottia
1 valkosipulin kynsi
1 pala tuoretta chiliä (maun mukaan)
Blendaa kaikki sileäksi kastikkeeksi ja maista.  Korjaa makua haluttuun suuntaan. Kaipaatko happoa, makeutta, suolaa vai jotain lisämaustetta?
Pilko pieniksi suikaleiksi:
4 cm purjoa
1/2 paprika
10 cm kesäkurpitsaa
5 cm porkkanaa
1 avokado
Sekoita suikaloidut vihannekset kastikkeeseen ja tarjoa esim. riisin kera.
Bon appetit!

2 kommenttia:

  1. Kiva kastikeohje,kiitos Magnus:-)

    VastaaPoista
  2. Namnomnam! Mä käytän kookosjauhoja raakakakkupohjiin ja smoothieen, mikseipä toimis tämmöisessäkin :) Jauhot turpoaa hieman nesteessä, mikä kandee huomioida.

    VastaaPoista