keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Ceasarsalaatti

Terje toivoi cesarsalaattia vegaaniversiona, siis ilman munankeltuaista ja anjovista kastikkeessa. Kokeilkaa tätä ja antakaa palautetta miten lähelle päästiin.  Varsinainen haaste oli tehdä leipäkrutongit paistamatta.
Kastiken aineet

Kastike:
1 rkl kaprista
1,5 rkl viinietikka
1 rkl dijon sinappia
1 rkl pinjansiemeniä
1 rkl oluthiivaa
1/2 valkosipulin kynsi
1/2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi ja tarkista maku.
Krutongit:
1 osa auringonkukka siemeniä
1 osa sesamsiemeniä

Valmiit krutongit
Krutongit ennen kuivaamista
Liota yli yön ja valuta. Jauhaa puolet määrästä tasaiseksi massaksi pellavan siemenien kanssa. Käytä 1 rkl pellavaa 2 dl jauhettavan määrän kanssa.  Sekoita massa ja loput siemenistä ja mausta suolalla ja sitruunamehulla maun mukaan.  Levitä kuivuriin sentin paksuiseksi kerrokseksi.  Tee kuvan mukaiset vaot ja kuivata yli yön.  Riko kuutioiksi ja jatka kuivattamista kunnes kuutiot ovat rapeat.

Samasta massasta boit myös levittää ohuesti kuivurin Teflex-alustalle (tai käytä leivinpaperia) ja kuivattaa yön yli.  Käännä ja jatka kuivattamista kunnes sinulla on herkullinen näkkäri.

Salaatin rakentaminen on sitten makuasia, eli paljonko kastiketta pitää laittaa. Rakastan laittaa paljon kastiketta joten kuva on myös sen mukaan.  Suosittelen Romaine salaatti, se on sopivan rapsakka ja vihreä.
Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti