tiistai 21. joulukuuta 2010

Hummus

Salaatti ja nokare Hummus
Nyt on eilisen jälkeen heitetty vasta yksi haaste eli pizza.  Yritän ehtiä tehdä sen ennen kun sunnuntaina lähdemme neljäksi viikoksi Intiaan. Minulle voi siis esittää toivomuksia oman lempiruuan raakaversiosta.  Yritän soveltaa ja saatan jossain tapauksissa jopa onnistua. 

Keittiössä häärääminen ja sunnitteleminen on ihmeellistä. Minun piti tänään tehdä vihreä sellerinmakuinen majoneesi mutta tulos oli ruskea kiinteä tahna, jonka totesin maistuvan hummukselle.  Hummus on keitetyistä kikherneistä ja tahinista tehty tahna, jota syödään paljon lähi-idässä.  Olin aivan hämmentynyt mutta tosi tyytyväinen.  Ymmärsin heti, että ruskeatahan siitä tulee kun sekoittaa vihreät ainekset punaisen aurinkotomaatin kanssa.

Tässä teille selleritäyteinen
Hummus:
2 dl kurpitsan siemeniä (liota ainakin 4 tuntia ja kaada vesi pois)
Hummuksen aineet
1 dl oliiviöljy
4 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 luomusitruuna
1 pieni pala chiliä
1 kuutiosenttimetri tuoretta inkiväriä
1 tl suolaa
(voit myös laittaa vähän jeeraa ja mustapippuria)
2 dl hienonnettua varsiselleriä

Valmis hummus
Blendaa kaikki tasaiseksi massaksi. Käytä sitruuna kuorineen jos se on luomua.  Jos se ei ole luomua, kuori se tai purista siitä mehu. Tästä tulee paksu massa, joka vaatii aika paljon blenderiltä.  Jos sinulle ei ole tarpeeksi tehokas sellainen niin kokeile hyvällä sauvasekoittimella.

Tänään laitoin reilun nokareen Hummusta salaatin päälle, jonka tein varsiselleristä, verigreipistä, chilistä ja inkiväristä.
Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti