torstai 9. joulukuuta 2010

Piparkakkuja jouluun

Nämä piparkakut eivät sisällä vehnää, sokeria eikä voita. Täh, maistuuko ne milleen?  Ainakin minulla oli taikinavaiheessa ongelmia puolustaa sitä loppumista vastaan.  Muu perhe yritti ottaa ne pakkasesta, missä taikina oli kiinteytymässä, ja syödä ennen kun sain siitä kauniit piparit.  Manteli, saksanpähkinä, kaakaovoi, hunaja ja mausteet.  Ei näillä voi epäonnistua.  Tärkeintä on kuitenkin saada massan niin hienoksi kuin mahdollista.  Jos sinulla on Vita-Mix se on helppoa.  Jos saat sen onnistumaan toisella koneella niin laita kommentteihin vihje kaikkien iloksi!

Jouluna on nyt pipareitten lisäksi Stollen sekä ruokina lanttu- ja porkkanalaatikot ja rosolli. Näillä pääsee jo raa'asti alkuun.  Jos teillä on omia raakalemppareita jouluksi niin antakaa kommenteissa vinkkejä kaikkien iloksi.

Piparkakkuja:
3 dl manteleita
1 dl saksanpähkinöitä
2 rkl raastettua kaakaovoita
2 reilua tai 3 tavallista rkl hunajaa
3 tl kanelia
1,5 tl inkiväriä
1,5 tl neilikkaa
Laita kaikki aineet tehosekottimeen ja jauhaa tasaiseksi tahnaksi.  Massa saattaa lämmetä prosessin aikana, ole varovainen. Älä anna sen kuumentua liikaa. Laita taikina pakkaseen jähmettymään melkein tunniksi, jotta voisit kaulia sitä kelmujen välillä levyksi ja tehdä piparkakkuja ihan perinteiseen malliin. Jos kauliminen ei onnistu niin paina massaa käsillä tasaiseksi kelmujen välissä.
Nämä ovat tuhtia tavaraa, täynnä ravintoa. Säilytä ne jääkappissa, huoneenlämmössä ne vääntyvät mössöksi.
Bon appetit!

4 kommenttia:

  1. Kiva ohje.Mä taas tein raakapipareita kuivurissa,ja onnistuin tekemään ihan muotilla otettuja raakapipareita.

    VastaaPoista
  2. PAKKO kokeillä, näitäkin! :) Kiitos.

    VastaaPoista
  3. Kitchen Aidilla saa myös hyvää koostumusta. Todella hyviä, kiitos reseptistä!

    VastaaPoista