perjantai 3. joulukuuta 2010

Thaimakua

Piti tehdä kastike, johon laittaisin mureketta auringonkukansiemenistä.  Kastikkeen olin ajatellut olevan pehmeä ja löysä.  Siihen olisi silloin sopinut tuhti murekelisäys.  Kävi kuitenkin niin, että siitä tuli paksuhko ja voimakasmakuinen.  En voinnutkaan lisätä sitä mureketahnaa.  Piti saada tuhtiutta lisukkeen kautta.  Kukkakaali "riisi" sisältää paljon pähkinää, joka vien nälän. Makuyhdistelmä sitruunankuorta, inkiväri, chili, vaalea miso ja valkosipuli antaa mielenkiintoisen Thai-säväyksen.  Löysin kaapista jämän herneenversoja, purjoa ja parsakaalia.  Ne kelpasivat hyvin, en tarvinnut mennä kauppaan.

Thaimakuinen muhennos:
1 - 2 Paprikaa
12 auringonkuivattuja tomaatteja liotetaan 3,5 dl vettä pari tuntia
1 cm inkiväriä
1 valkosipulin kynsi
Tuore chiliä mauan mukaan
1/4 sitruunan kuorta
2 rkl misoa
Blendaa kaikki (myös tomaattien liotusvesi) sileäksi kastikkeeksi ja lisää käsin siihen pilkottuja herneenversoja, purjoa ja parsakaalia kunnes kastike on tarpeeksi täyteen ahdettua tavaraa.  Tarjoile kukkakaaliriisin ja salaatin kera.

Kukkakaaliriisi:
2,5 dl cashew
1 tl suolaa
300 g kukkakaalia
1-2 rkl oliiviöljyä
Laita pähkinät ja suola monitoimikoneeseen ja aja hienoksi. Lisää kukkakaali ja öljy ja aja pulssitoiminnalla kunnes riisimäinen rakenne.
Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti