tiistai 22. helmikuuta 2011

Pyttipannu

Pyttipannu tehdään aineksista, jotka ovat jääneet lojumaan jääkaapin pohjalle.  Yleensä se on paistettuja perunoita muiden jämien kanssa.  Myönnän, että nimitys tälle ruokalajilleni ei muistuta tavallista pyttipannua mutta periaate on lähes sama.  Minulla oli jämät eilisen kuvauksen kokkauksesta ja yhdistin ne porkkana-manteli seokseen.  Tulos on maistuva ja täyttävä niin kuin pyttipannun kuuluu olla.  Makuyhdistelmä sitruunakuori-makea chilikastike toimii loistavasti. Tiedän, että makea chilikastike ei ole raakaa ja se sisältää sokeria ja jokunen lisäaine.  Maku ratkaisi tänään ja määrä oli vaatimaton.



Pyttipannu kahdelle:
3 porkkanaa
1 dl manteleita (liota ainakin 4 tuntia)
1 tl suolaa
1 ohut viipale luomusitruunaa kuorineen
2 rkl makea chilikastike
1 pala fenkolia
1 pala keäkurpitsaa
Porkkana-manteliseos
1 pieni pala punasipulia
1 pieni pala kukkakaalia

Pyöritä mantelit monitoimikoneessa kunnes ovat hienonnettuja. Lisää porkkanat, sitruuna, chili ja suola.  Pyöritä kunnes on hieno massa.
Paloittele muut ainekset ja sekoita massaan. Tarjoile.
Bon appetit!

1 kommentti:

  1. Näitä kuvia katsellessa voi vaan todeta, että taisi tulla "leipomispäivä" jälleen... :)

    VastaaPoista