Larille kiitos Chili con carne haasteesta. Oikea nimi on tietenkin Chili sin carne koska lihaa ei käytetty. Muhennokseen kuuluu ruskeita papuja mutta niitä korvasin idätetyillä adukipavuilla. Ei ihan sama mutta lähes kuitenkin. Päivän kuvauksessa minulla ei ollut ituja jäljellä joten pieni anteeksipyyntö tästä. Soosin täyteläisyys tulee saksanpähkinöistä ja sopivien mausteiden käytöstä. Pilkoin tomaatit enkä blendannut niitä. Näin rakenteesta tulee paljon mielenkiintoisempi.
Kuten huomaatte en ole vähän aikaan vastannut haasteisiin mutta nyt alkaa ideat raksuttaa taas. Aloitetaan tästä.
Chili sin carne 2-3 hlö:
400 g tomaattia
Huomaa, ettei adukit ole vielä idätettyjä. Älä syö idättämättä! |
3 aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pala tuoretta chiliä maun mukaan
1 dl saksanpähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamico (ei ole raakaa, tiedän!)
2 dl adukipavun ituja
juustokumina
korianteri
suolaa
persiljaa
Pilko tomaatit hienoksi ja valuta siivilässä. Laita valutusvesi, pähkinät, kuivatut tomaatit, mausteet ja oliiviöljy blenderiin ja aja tasaiseksi soosiksi. Sekoita soosi tomaattien, itujen ja pilkotun persiljan kera. Tarjoile vaikka palsternakkariisin kanssa.
Palsternakkariisi:
200 g palsternakkaa
1 dl cashew
suolaa
Aja kaikki monitoimikoneessa kunnes on riisimäinen rakenne. Jos jatkat liian kauan tästä tulee muusia joten pysäytä ajoissa.
Bon appetit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti