torstai 12. tammikuuta 2012

Fenkolimuhennos

Annoksen koristelussa on mukana eilisen anti pastot
Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten yhdestä vihanneksesta voi saada hyvän ruokalajin (monomuhennos). Periaate on laittaa puolet vihanneksesta blenderiin ja pilkkoa toinen puolikas sopiviksi paloiksi, jotka laitetaan valmiiseen kastikkeeseen. Fenkoli on sinänsä aika mieto maussaan ja saa tässä tuekseen tilliä, punaipulia ja sitruunaa. Pähkinät valitsin värin perusteella, jotta soosi pysyisi vaaleana.

Fenkolimuhennos kahdelle:
1 reilu pala fenkolia
2 dl valkoisia pähkinöitä
käytin tänään Macadamia ja Brasil
2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2-3 rkl sitruunan mehua
Tilliä pilkottuna
2 rkl pilkottua punasipulia
Pilko puolet fenkolista pieniin paloihin ja laita kulhoon. Lisää siihen tillin ja sipulin.

Blendaa loput fenkolista veden, pähkinöiden,  öljyn,sitruunan mehun, ja suolan kera. Lisää vettä jos kastike tuntuu liian paksulta. Tarkista maku ja korjaa jos et ole tyytyväinen suolaisuuteen tai happoon. Kaada kastike vihannesten päälle ja sekoita. Tänään tarjoilin paistettujen punajuurilohkojen kera.

Oli muuten mahtavaa!

2 kommenttia:

  1. Kiva muhennosohje! Fenkolia tulee käytettyä vähän liian vähän,ja tätä voisi kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Tää oli aivan mahtavan hyvää. Kaveritkin kehui!

    VastaaPoista