tiistai 10. tammikuuta 2012

Omenapiirakka


Kerrankin tuli tehtyä piirakka ilman kookosrasvaa. Alkuperäinen idea tästä on Ani Phyon. Lisäsin jotain ja muutin jotain mutta hänen ideasta se lähti. Muutenkin voin suositella hänen kirjojaan ja videoitaan, jotka löydät Youtubesta.
Ilman sen kummempaa alustusta suoraan asiaan.

Omenapiirakka neljälle:
Kotimainen omena pilkottuna noin 4-5 dl
Kanelia
1/2 appelsiinin mehua
1 1/2 sitruunan mehua
1 dl taatelia
2 rkl Toco
2 rkl agar agar (hyytelöittämisaine merilevästä, ei toimi raakana)
Pekanpähkinää
Rusinoita

Vain aitoja aineita. Ei kikkailua eikä monimutkaista prosessointia.

Mitoita pekaanimäärä täyttämällä kakkuvuuan pohja pähkinöillä. Käytin vuuan, jonka halkaisia on 17 cm. 

Pyöritä ripauksen suolan kera monitoimikoneessa jauhoksi ja lisää sen jälkeen saman verran rusinaa. Pyöritä kunnes massa on tahmea.


Vuoraa vuuan taikinalla kuvan mukaan.


Mausta omenakuutiot runsaasti kaneelilla.


Blendaa hedelmämehu, taatelit ja toco kunnes se on sileä siirappi. Kiehauta pari rkl vettä kattilassa ja lisää agar agar hyytelöittämisaine. Sekoita noin minuutin verran hiljaa keittäen. Kaada blenderiin ja sekoita siirappiin. Kaada siirappi omenamassan päälle. Lisää pari rkl pilkottua pekaania ja pari rkl rusinaa. Sekoita lusikalla hyvin. Täytä piirakan taikina seoksella ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin hyytelöitymään.


Mahtavan herkullista!!


8 kommenttia:

  1. näyttää tosi herkulliselle. tätä on kyllä pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  2. åååååhhhh!! ljuvligt :)

    VastaaPoista
  3. Tyhmä kysymys: Mikä on toco? :) Tyhmä ravitsemusalan opiskelija raapii täällä päätään ja pyyhkii kuolaa suupielestä. Tämä pohjahan on kerrassaan vallankumouksellinen! Katsoin ruoka-ainelistaa ja ihmettelin, missä on loput aineet kunnes oivalsin, että siinä on kaikki. Vähemmän on usein enemmän! Ei jauhoja, ei turhaa valkoista sokeria ja lisäksi maailman terveellisintä ainetta, merilevää! Tässäpä oikea terveyspommiherkku, jos niikseen tulee. Kiitos! Itse en ole leipojaihmisiä, mutta tämä resepti lähtee suoraa tietä äitini sähköpostiin =) Njam.

    VastaaPoista
  4. Vähän myöhässä, mutta kai tuo tocotrenolsia tarkoittaa.

    Näyttää kyllä tooodella hyvältä.

    VastaaPoista
  5. Oi miten herkullisen näköinen kakku. :) Mitäpä luulet, toimisiko psyllium tuon agar agarin sijaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi pitkä tauko, nyt vasta näin kysymyksesi. Olen huomannut, että agar agar voi jopa jättää pois kokonaan.
      Kohta jatkuu postaukset....

      Poista