keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Bortsch keitto

Tähän keittoon tarvitaan sekä mehulinko että blenderi.  Mehulinko tarvitaan jotta keitosta ei tulisi liian paksu.  Punajuuret ovat sen verran massivisia, että kun ne blendaa tästä tulee enemmän muhennosta kuin keittoa.  Ei sinänsä hullu idea.
Perusidea on blendata punajuurimehu tomaateilla.  Tästä tulee Bortsch keiton ydin.  Lisämakeus antaa porkkanamehu ja sellerin mehu antaa suolaisuuden ja lisämaun.  Syvemmän ulottuvuuden makuun antaa aurinkokuivatut tomaatit, ne sopii raakaan keittiöön samalla tavalla kuin tomaattipuree tavalliseen keittiöön.  Hapankaali on tavallisenkin Bortschin perusaine.

Bortschkeitto kolmelle:
3 isoa punajuurta
1 iso porkkana
1 sellerinvarsi
Juissaa nämä ja laita mehu blenderiin.  Lisää
1/2 kg tomaatteja
3-4 aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni pala sipulia
1 tl dijonsinappia
2 tl suolaa
Blendaa sileäksi ja laita tarjoilukulhoon sekoita käsin joukkoon noin 100-200 g hapankaalia ja yrttejä maun mukaan.
Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti