maanantai 25. lokakuuta 2010

Rawfood tapahtuma

Olimme koko perheen voimalla Arton luona laittamassa ruokaa yli 20:lle hengelle.  Oikeastaan se meni niin, että minä näytin ja puhuin suu vaahdossa sekä pistin ihmiset töihin.  Riitta ja Jenni kuvasivat ja videoivat.   Tein kahdenlaisia Norirullia ja Lindströmin pihvit. Kastikkeeksi sesam ja soijakastike pohjainen sileä kastike.  Jälkkäriksi söimme sekä Brownie että Stollen.  Jälkimmäinen tuli Arton pyynnöstä. Hän halusi jonkun jouluaiheisen jälkkärin ja koska Stollen on yksi minun lemppareita väänsin siitä raakaversion.  Aito Stollen sisältää uskomattomia määriä voita ja sokeria, joten oli se haaste tehdä sitä ilman. Kokeilkaa resepti ja antakaa palautetta sen onnistumisasteesta!

Stollen:
Manteleita ja taateleita yhtä paljon pyöritetään monitoimikoneessa
kunnes siitä tulee tahmea massa.  Käsin siihen lisätään rusinoita, kuivattuja karpaloita, kuivattuja mansikoita ja inkamarjoja.  Muotoile  Stollenmainen pitko ja laita tunniksi jääkaappiin jähmettymään.  Nyt siitä on helppo leikata ohuita siivuja.
Bon appetit!

Martti saa ohjeita miten Stollen limppu muotoillaan
Arto ja hänen vieraat pitivät raakaruuan maukkaudesta.  Kaikille taisi olla yllätys, että terveellinen voi olla hyvä!

Minulle se oli tosi nasta tilaisuus levittää hyvän ja terveellisen ruuan ilosanoma.  Taitaa minussa asua joku pieni saarnaaja tai sitten se on vaan niin, että rakastan pitää pientä showta ja viihdyttää ihimisiä.
Namm!!

Norirullia
Toisen norirullan täyte


Onko verinen pihvi tulossa vai pelkkä punajuuripihvi
Ensin tehtiin ruokaa ja sitten vasta päästiin herkuttelemaan

4 kommenttia:

  1. Vad det sen ser gott ut! Ihanan näköistä kaikki;saako tänne Stollenin reseptin?

    VastaaPoista
  2. Mahtava tapahtuma ja kivat kuvat, joista positiivinen tunnelma kyllä välittyy!

    VastaaPoista
  3. Voi että näyttää ihanalta!

    VastaaPoista