torstai 28. lokakuuta 2010

"Pastaa" "yrttijuustolla"

Aineet
Pari päivää sitten tein pastakastikkeen ja lorautin sen keitetyn tavallisen pastan päälle.  Tänään oli aikaa tehdä "raakapastaa" kesäkurpitsasta.  Tarvitaan hyvä työväline ns. mandoliini.  Sen avulla saa pastan näköiset suikaleet.  "Juusto" oli tänään kiinteämpi mutta sen voi saada raastemaisemmaksi lisäämällä vain tilkka öljyä.  Kokeile kumpaa sinua viehättää enemmän. Tämän pastan päälle voit siis laittaa mitä kastiketta haluat vaikka tämän.
Katso aineitten kuvaa ja huomaa, että söimme siis vihanneksia, pähkinöitä ja oluthiivaa.  Oikeasti oluthiiva ( käytetään myös nimittystä ravintohiiva) ei ole raaka. Se on sen verran kuumennettu ettei se enää ole aktiivinen.  Sen ravintosisältö on huikea ja se toimi täyteläisenä mausteena kaikessa mihin tarvitaan juustomainen säväys.  Sen maku voi huijata jopa A-luokan lihasyöjän.

Pastaa yrttijuustolla kolmelle:
Suikaloi kolme pientä kesäkurpitsaa
mandoliinilla pastaksi
Yrttijuusto:
3 dl cashew
1 dl oluthiivaa
2 rkl sitruunanmehua
2 tl suolaa
2 rkl basilikaa
1 rkl timjani
1-3 rkl öljyä
Laita kuivat ainekset pyörimään monitoimikoneeseen.  Aja kunnes ovat hyvin hienot, lisää sitruunanmehu ja sen jälkeen öljy.  Jos haluat jättää juustoraasteen rakenteen lisää vain tilkka ja jos haluat koossapysyvän massan lisäät öljyä kunnes se pysyy kasassa.
Kuvan salaatti on tomaattia ja vähän sipulisilppua jonka päälle on kaadettu pinaattiöljyä.  Laita kourallinen pinaattia, suolaa ja tilkan sitruunamehua koneeseen ja aja lisäten oliiviöljyä kunnes on sinulla on paksu vihreä öljy.

Rakenna ylhäällä olevan kuvan mukaiseksi.
Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti