
Vihreät Falaffelit 2-3 hengelle:
![]() |
Tässä vaiheessa lisätään muut ainekset |
2 dl kurpitsan siemeniä
1 rkl pellavarouhetta
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl korianteri
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl jeera
1 tl inkivärijauhetta
Jauhettuja sesamsiemeniä
![]() |
Käännä pullat sesamjauheessa |
Leikkaa ensin versot veitsellä lyhyemmiksi, jotta sopivat paremmin monitoimikoneeseen. Aja pulsseilla kunnes ylemmän kuvan kaltaiset. Jauhaa siemenet pellavarouheen kanssa jauheeksi ja lisää versoihin. Lisää myös mausteet ja öljy. Jatka ajamista kunnes alkaa tulla tahmeaksi massaksi. Varo mössäämästä liikaa. Rulla käsin palloiksi ja käännä ne jauhetussa sesamsiemenissä. Tarjoile Salsan ja tahinin kanssa.
Salsa:
4 tomaattia
Tuoretta basilikaa
1 tl suolaa
mustapippuria
sitruunan mehua
oliiviöljyä
Leikkaa veitsellä tomaatit hienoiksi ja laita siivilään valumaan. Juo neste aperitiivinä ja hienonna veitsellä tuoreen basilikan. Sekoita kaikki ainekset.
Tahini:
1 dl sesamsiemeniä
1 tl suolaa
1/2 sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljyä
vettä
Laita blenderiin siemenet, suola, sitruunan mehu,oliiviöljy ja aluksi noin 2 dl vettä. Blendaa maksiminopeudella kunnes todella sileä. Lisää vettä tarpeen mukaan, että siitä tulee kastike eikä muhennos. Tarkista maku!
Bon appetit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti