maanantai 20. syyskuuta 2010

Brownie, raaka suklaaherkku täynnä terveyttä


Suklaakakku
Kaikki mikä on hyvää ja makeata ei välttämättä ole epäterveellistä.  Se on vain taidosta ja tiedoista kiinni.  Kun herkutellaan jollain makealla, sen ei tarvi olla täynnä sokeria, vehnäjauhoa ja lisäaineita.  Miltä kuullostaa saksanpähkinä, luomutaateli, kaakaovoi, raaka kaakaojauhe ja granaatinomenamehu?  Tästä luettelosta pitää siis luoda jotain kakkua.  Oikeastaan tämä ei vaadi edes leivontaa vaan valmistuu alle 10:ssä minuutissa.  Voit säilyttää kakkua kolme päivää jääkaapissa mutten usko että se säilyy muista syistä, tähän tulee himo.

Antoi raikkaan vivahteen
Brownie:
3 dl saksanpähkinää
3 dl taatelia
3/4 dl raaka kaakaojauhe
Jauhaa monitoimikoneessa kunnes muuttunut hienorakeiseksi.
Lisää:
1/2 dl kaakaovoisulaa
1/2 dl Granaatinomenamehu
(kuvassa pullo jonka tuotenimi on Pomesteen Power)
Lopeta kun pysyy kasassa

Jatka koneen ajamista kunnes massa alkaa liimautua yhteen. Muotoile ja tarjoa! Huomaa miten yksinkertainen menetelmä, hienonna taateleita ja pähkinää perusmassaksi. Kuinka paljon kaakaota käytät on makuasia ja onko kookosrasva maistuvampi kuin kaakaovoi on myös sinun oma asiasi. Perusmassaan voidaan myös lisätä tuoreita hedelmiä ja marjoja.  Löydä oma lempparisi!
BON APPETIT!

2 kommenttia:

  1. sain kunnian maistaa tätä herkkua - ja suklaahimo tuli tyydytettyä!! NAM!!! kiitos magnus!!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä erinomaisen makuinen brownie! Siitä pisteet sinulle. Tykkään tällaisista resepteistä, jotka eivät vaadi turhaa näpertelyä! :)

    VastaaPoista